Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coalitie Anders Reizen: Nederlanders willen blijven thuiswerken

Coalitie Anders Reizen: Nederlanders willen blijven thuiswerken

DEN HAAG (ANP) - De meeste Nederlanders die momenteel thuiswerken willen hier na de corona-epidemie mee doorgaan. In een groot onderzoek dat de Coalitie Anders Reizen dinsdag presenteert staat dat de gemiddelde thuiswerkende werknemer het liefst minstens de helft van de werktijd thuis doorbrengt.

Voor het onderzoek, dat is uitgevoerd door I&O Research, zijn de afgelopen maanden ruim zesduizend werkenden ondervraagd. Ook zijn gesprekken gevoerd met bestuurders en directeuren van 32 grote ondernemingen.

Als belangrijkste redenen om thuis te werken worden besparing op reistijd en de mogelijkheid om flexibeler met werktijden om te gaan genoemd. Ruim een derde van de ondervraagden zegt ook beter te werken vanuit huis.

Vermindering CO2-uitstoot

Contact met collega's is voor twee derde van de ondervraagden de belangrijkste reden om in elk geval een paar dagen in de week naar het werk te gaan. Ook vindt 38 procent het prettig om even uit huis te zijn en denkt 22 procent op het werk meer invloed te kunnen uitoefenen. 10 procent denkt dat het beter voor de carrière is.

Door werknemers de ruimte te geven om ook in de toekomst thuis te werken, kunnen werkgevers een grote bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot, stelt de Coalitie Anders Reizen. Daar komt bij dat werkenden ook aangeven meer met het openbaar vervoer, de fiets of te voet naar de werkplek te willen. In de coalitie zijn zo'n 80 grote organisaties vertegenwoordigd.

Meer uit Financieel

Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

HONOLULU (ANP/RTR) - Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

5 uur geleden
Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten toestemming heeft gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen.

11 uur geleden
ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

12 uur geleden
Bankenonrust nog niet voorbij op beurs, Deutsche Bank hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank was vrijdag de grote verliezer op de Europese beurzen. Ook andere banken, bijvoorbeeld ING, werden flink lager gezet door beleggers. Daarmee lijkt de recente onrust op de financiële markten over de bankensector nog niet voorbij. "Dit is weer een signaal van de kwetsbaarheid van banken", zegt Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg. "Er hoeft maar iets te gebeuren en alle bankaandelen gaan weer hard omlaag."

14 uur geleden
Voorzitter Pensioenfederatie: pak schijnzelfstandigheid aan

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst en andere overheidsinstanties moeten meer doen tegen schijnzelfstandigheid. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van de Pensioenfederatie, de overkoepelende organisatie van pensioenfondsen.

15 uur geleden
Overname Eurocept door Mediq ten onrechte verboden

ROTTERDAM (ANP) - De concurrentiewaakhond heeft in 2021 ten onrechte een streep gezet door de overname van medisch leverancier Eurocept Homecare door branchegenoot Mediq. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vond dat de overname slecht was voor de mededinging, maar dat is niet goed onderbouwd, heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald.

16 uur geleden
Duitse transportminister rekent op snelle oplossing autoruzie EU

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse minister van Transport Volker Wissing verwacht snel tot een overeenkomst te komen met de Europese Commissie over een verbod op vervuilende auto's. De Duitse regering keerde zich in Brussel enkele weken geleden onverwachts tegen een eerder afgesproken verbod op auto's met verbrandingsmotoren, dat in 2035 in zou moeten gaan. Dat was aanleiding voor koortsachtig onderhandelen met Duitsland om het toch in te laten stemmen.

17 uur geleden