Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Van de Looi langer bij Jong Oranje

Coach Van de Looi langer bij Jong Oranje

ZEIST (ANP) - Coach Erwin van de Looi van Jong Oranje blijft bij de KNVB. De 49-jarige trainer heeft zijn contract met de voetbalbond met twee jaar verlengd. Hij blijft nu tot en met de EK-kwalificatiecyclus voor het EK in 2023 in functie. De nieuwe verbintenis wordt automatisch verlengd als Jong Oranje het EK in Roemeniƫ en Georgiƫ haalt. Het contract van assistent-trainer Marcel Groninger is met dezelfde periode verlengd.

Van de Looi is sinds 1 juli 2018 in dienst van de KNVB. Sinds hij als hoofdtrainer voor de groep staat, boekte Jong Oranje 15 overwinningen, 4 remises en 3 nederlagen. Na de overwinning op Wit-Rusland op 15 november 2020 verbrak Van de Looi met Jong Oranje het record van meeste overwinningen op rij. Dit record staat nu op twaalf.

Mede dankzij deze zegereeks plaatste Jong Oranje zich voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK. In maart bereikte Jong Oranje de kwartfinales van deze eindronde, met Jong Frankrijk op 31 mei als tegenstander.

Mooi en uitdagend

"Het trainen en coachen van Jong Oranje is mij de afgelopen twee jaar erg goed bevallen", laat Van de Looi weten. "Het is mooi en uitdagend om aan de ene kant zo goed mogelijk te presteren met het team en aan de andere kant om spelers voor te bereiden op het Nederlands elftal. De samenwerking met mijn staf, het Nederlands elftal en met de KNVB is uitstekend en daarom heb ik besloten om nog een EK-kwalificatiecyclus door te gaan. Het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is."

Ook directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma reageert opgetogen. "Als KNVB zijn we erg tevreden over de recente prestaties van het team. Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands elftal. Het presteren met Jong Oranje en het opleiden van Oranjespelers gaan hand in hand en samen met Erwin en zijn staf willen we dit de komende cyclus graag zo voortzetten."

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

52 minuten geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

2 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

3 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

3 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

4 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

5 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

7 uur geleden