Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Van Bommel geeft hoop bij Antwerp nog lang niet op

Coach Van Bommel geeft hoop bij Antwerp nog lang niet op

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Mark van Bommel had geen kritiek op zijn spelers, nadat Antwerp tegen Union een voorsprong had weggegeven (1-1) en vooralsnog geen kampioen van België is. "We hebben geen fouten gemaakt", zei de Nederlandse coach. "Maar de feiten zijn dat we de titel nog niet binnen hebben. Gelukkig krijgen we nog een kans."

Het had er al wel ingezeten. Van Bommel: "We hadden vooraf een goed plan en de jongens voerden het goed uit. Ik kan niemand iets verwijten. We komen verdiend op voorsprong en Union had geen kansen. De 1-1 was zelfs geen kans, maar dat maakt nu niet uit. Het is heel jammer. Na de gelijkmaker hadden we nog 10 minuten. We bleven erin geloven, maar je hebt op zo'n ogenblik kleine geluksmomentjes nodig. Die kregen we niet."

Van Bommel zei nog alle hoop te hebben op een goede afloop. "Ik heb zelf in 2010 een WK-finale verloren. Dan duurt het vier jaar voor er mogelijk een herkansing komt. Dit is anders. Wij kunnen volgende week nog altijd kampioen worden. Het is een andere situatie, dat geef ik toe. Er is mentaal oplapwerk nodig, maar we gaan door."

Antwerp speelt volgende week zondag op de slotdag bij Genk zonder Calvin Stengs. De Nederlandse oud-speler van AZ is geschorst. Doelpuntenmaker Vincent Janssen werd bovendien vervangen met een blessure. "Dat zijn tegenvallers", aldus Van Bommel. "Calvin is er zeker niet bij. Hij is een bepalende speler, iemand die uit het niets iets kan creëren. Dat is een gemis."

Meer uit Voetbal

Heracles wil niet verder met voormalig international Willems

ALMELO (ANP) - Heracles-speler Jetro Willems moet op zoek naar een nieuwe club. De Almelose Eredivisionist heeft besloten de optie in het contract van de 22-voudig international niet te lichten. Willems (29) kwam vorig jaar transfervrij over van FC Groningen en tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

15 minuten geleden
België mist niet fitte Lukaku in oefeninterland tegen Ierland

TUBEKE (ANP) - De Belgische bondscoach Domenico Tedesco kan zaterdag niet beschikken over Romelu Lukaku in het oefenduel met Ierland. De Belgische voetbalbond KBVB meldt dat de aanvaller van AS Roma kampt met overbelasting van de lies.

1 uur geleden
Duitsers oefenen voor EK voetbal nog tegen Oekraïne en Griekenland

FRANKFURT (ANP/DPA) - De nationale voetbalploeg van Duitsland speelt kort voor het EK in eigen land nog twee oefenduels. Op 3 juni neemt het team van bondscoach Julian Nagelsmann het in Neurenberg op tegen Oekraïne, vier dagen later is Griekenland in Mönchengladbach de tegenstander.

1 uur geleden
Voetbalsters Ajax treffen Chelsea in kwartfinale Champions League

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax nemen het dinsdag om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. Hoewel de tegenstander de koploper is in de "de nummer 1 competitie van Europa", acht Ajax-trainster Suzanne Bakker haar speelsters niet kansloos.

8 uur geleden
Ajax-directeur Kroes acht titel volgend seizoen niet realistisch

HILVERSUM (ANP) - Algemeen directeur Alex Kroes van Ajax, denkt niet dat de club volgend seizoen kan meestrijden om de titel. De algemeen directeur noemde dat in een interview in Rondo van Ziggo Sport "waarschijnlijk niet realistisch".

11 uur geleden
Frans elftal voor het eerst sinds juni 2017 zonder Griezmann

PARIJS (ANP/AFP) - Het voetbalelftal van Frankrijk speelt zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Duitsland voor het eerst sinds juni 2017 zonder Antoine Griezmann. Voor de 32-jarige aanvaller van Atlético Madrid, die zich moest afmelden door een enkelblessure, komt zo een einde aan een recordreeks van 84 interlands op rij in het Franse elftal.

15 uur geleden
Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken na aanval op spelers

ISTANBUL (ANP) - Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken uit de Turkse competitie na de aanval op spelers in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor op zondag. Supporters van Trabzonspor kwamen na het laatste fluitsignaal het veld op en zochten de confrontatie met veiligheidsmedewerkers en de voetballers van Fenerbahçe. Trabzonspor verloor met 3-2.

16 uur geleden