Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Tamaëla en partner zagen Bertens dit jaar lijden

Coach Tamaëla en partner zagen Bertens dit jaar lijden

ETTEN-LEUR (ANP) - Coach Elise Tamaëla heeft Bertens dit jaar zien lijden. Ook Remko de Rijke, de man en tevens fysiotherapeut, heeft de "worsteling" van Bertens van dichtbij meegemaakt.

"Ik ben vooral trots op haar dat ze deze keuze heeft durven maken", aldus Tamaela. "Ik vind het superknap dat ze dit heeft gedaan, want het was superpittig. Ik ben ook blij dat ze kan beginnen aan een nieuw hoofdstuk, waar ze enorm naar uitkijkt."

Bertens beëindigt haar loopbaan echter niet per direct. Ze maakt deze maand nog haar opwachting op Wimbledon en doet deze zomer ook mee aan de Olympische Spelen. Tamaëla: "Ik vind het een eer om dit met haar af te mogen maken."

Blessure

Tamaëla zag Bertens de afgelopen maanden afzien, omdat haar lichaam niet meewerkte. "Dan dachten we dat we weer konden pushen, maar dan was de blessure een dag later ineens verslechterd. Het was voor ons ook niet altijd even makkelijk."

Partner De Rijke is opgelucht dat het hoge woord eruit is. "Voor mij was het ook een lastige situatie, want ik had altijd twee petten op. Ik hoef haar nu niet meer te pushen en kan nu vooral haar man zijn", aldus De Rijke. "We hebben mooie momenten meegemaakt, met ups en downs. Het laatste wat ik wilde, was dat ze voor mij zou doorspelen."

Worsteling

De Rijke benadrukt dat ze er "alles aan gedaan hebben". "We hebben er dit gravelseizoen met haar favoriete toernooi in Madrid alles aan gedaan, keihard gewerkt en elke dag contact gehad met de arts. Maar telkens als ze bijvoorbeeld net weer het gevoel kreeg dat ze erin begon te komen, kreeg ze weer een klap", aldus De Rijke.

"Op het gegeven moment is het na teleurstelling op teleurstelling gewoon op. Ze kreeg klap op klap. Het was een worsteling en het is jammer dat het niet beloond is."

Wereldtop

Tamaëla volgde eind 2019 Raemon Sluiter op als coach. Onder Sluiter haalde Bertens de wereldtop en beleefde ze haar grootste successen. "Maar ook onder Elise heeft ze het in de beginfase heel goed gedaan. Mensen die beweren dat het alleen onder Sluiter goed ging, doen Elise echt tekort."

Bertens heeft Sluiter woensdagmiddag persoonlijk ingelicht over haar besluit. "Ik wil niet dat hij het uit de media verneemt."

Meer uit Sport

Verstappen begint F1-seizoen met zesde tijd in eerste training

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen is het nieuwe seizoen in de Formule 1 begonnen met de zesde tijd in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Bahrein. De drievoudig wereldkampioen zette in de Red Bull op de mediumbanden een rondetijd van 1.33,238 neer. Dat was 0,369 seconde langzamer dan Daniel Ricciardo.

1 uur geleden
Olympisch dorp Parijs is af, organisatiecomité krijgt sleutel

PARIJS (ANP) - Het olympisch dorp in Parijs is af. Om dat te vieren kreeg Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen, een symbolische sleutel overhandigd. De Franse president Emmanuel Macron was ook aanwezig.

2 uur geleden
Horner ziet 'sterke eenheid' bij Red Bull na afwijzen klacht

SAKHIR (ANP/RTR) - De eenheid binnen het Formule 1-team van Red Bull is nog nooit zo sterk geweest als nu. Dat zei teambaas Christian Horner een dag nadat hij te horen kreeg dat de leiding van Red Bull hem vrijpleitte van vermeend ongepast gedrag.

3 uur geleden
Atlete Hassan kiest na marathon Tokio voor baanwedstrijden in VS

TOKIO (ANP) - Sifan Hassan doet na de komende marathon van Tokio mee aan enkele baanwedstrijden in de Verenigde Staten. Dat vertelde de 31-jarige Nederlandse atlete in een online persbijeenkomst vanuit de Japanse hoofdstad, waar ze de volgende stap zet ter voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

5 uur geleden
Olympisch kampioene baanwielrennen Braspennincx stopt per direct

HELLENDOORN (ANP) - Baanwielrenster Shanne Braspennincx heeft per direct een punt achter haar carrière gezet. De 32-jarige olympisch kampioene op het onderdeel keirin zegt dat ze de motivatie niet meer kan opbrengen en dat het plezier weg is, meldt wielerunie KNWU.

8 uur geleden
Klaver aast op WK-medaille, snakt naar toptijd op 400 meter

APELDOORN/GLASGOW (ANP) - Lieke Klaver is moeilijk tevreden te stellen. De 25-jarige atlete heeft deze winter weer harder gelopen dan ooit op de 400 meter indoor en staat met haar tijd van 50,10 seconden tweede op de wereldranglijst van dit jaar, maar het gaat haar niet hard genoeg. "Het is een supergoede tijd en ik vind dat ik er blij mee moet zijn, maar stiekem hoop je toch op een 49'er."

8 uur geleden
Kleine zege handbalsters op Tsjechië in EK-kwalificatie

PRAAG (ANP) - De Nederlandse handbalvrouwen hebben ook de derde kwalificatiewedstrijd in de strijd om deelname aan het komende Europees kampioenschap gewonnen. Het team van bondscoach Per Johansson zette in Praag Tsjechië met klein verschil aan de kant: 30-29. Oranje leidde bij rust met 18-16.

17 uur geleden