Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Sturing houdt geloof dat het goed komt met Vitesse

Coach Sturing houdt geloof dat het goed komt met Vitesse

ARNHEM (ANP) - Trainer Edward Sturing blijft gemotiveerd, ook al ziet hij in dat handhaving van Vitesse in de Eredivisie steeds lastiger wordt. "Het is wel pittig", geeft de 60-jarige coach toe. "Het kost veel energie. Als je veel verliest, moet je de ploeg steeds weer oppakken en gemotiveerd houden en dat is niet makkelijk. Maar ik vind dat je altijd alles moet geven in elke wedstrijd, want je bent prof én je speelt voor de supporters. Zelfs als er niks meer te halen valt, dan nog moet je spelen om te winnen."

Vitesse zit in zwaar weer. De ploeg staat voorlaatste en er is onrust binnen de club door financiële problemen en overnameperikelen. "Het lukt nog steeds om de focus op het voetbal te houden, maar die onrust is er en die kun je niet helemaal loskoppelen. In de club heb je allemaal met elkaar te maken, maar we gebruiken die perikelen niet als excuus voor onze mindere prestaties. Zo leeft dat niet in de groep", zegt Sturing op het trainingscomplex van Vitesse, waar de ploeg de laatste training afwerkte voor de thuiswedstrijd op zaterdag tegen Almere City FC.

De Arnhemmers hebben in de strijd tegen degradatie 2 punten meer dan Volendam, maar 5 punten minder dan RKC Waalwijk en Excelsior. Sturing snapt dat een cruciale fase aanbreekt. "Handhaven gaat niet makkelijk worden, maar er zijn nog negen wedstrijden te gaan waarin 27 punten zijn te verdelen. Daar gaan wij er niet heel veel van halen, maar wel wat. We staan op achterstand, maar het is niet onmogelijk. Zolang er in het voetbal iets mogelijk is, moet je ervoor gaan."

Beleving

Het is volgens de coach best lastig om de beleving erin te houden bij de spelersgroep. "We moeten die drive en het plezier erin houden, want als dat wegvalt, heb je niks meer. Ik moet ervoor zorgen dat ik elke wedstrijd een ploeg neerzet die het geloof heeft dat het kan. Je kunt ook niet zeggen dat we wedstrijden laten lopen. We verloren met 2-1 van Feyenoord en met 2-1 van FC Twente, dus het is niet zo dat we weggepoetst worden. Maar we komen wel steeds net tekort om echt de stap te maken. Het vreet ook aan de spelers, aan de staf, aan de trainer en aan de supporters dat het steeds net niet lukt."

Doelman Eloy Room onderschrijft dat de sfeer in de ploeg nog steeds goed is. "Sinds de winterstop voetballen we redelijk en als je dan weer die punten niet pakt, dan is dat steeds een klap", zegt de 35-jarige keeper. "Bij mij persoonlijk gaat de knop dan wel snel om. Je moet doorgaan, ook al is het niet makkelijk. Ik heb er nog steeds vertrouwen en blijf tot de laatste wedstrijd alles geven."

Meer uit Voetbal

Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

11 uur geleden
Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

14 uur geleden
De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

15 uur geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

15 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

19 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

19 uur geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

20 uur geleden