Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Schmidt: PSV niet favoriet tegen FC Midtjylland

Coach Schmidt: PSV niet favoriet tegen FC Midtjylland

EINDHOVEN (ANP) - PSV-coach Roger Schmidt rekent in de derde voorronde van de Champions League op sterke tegenstand van FC Midtjylland, de nummer 2 van de Deense competitie. "Ik verwacht twee zware wedstrijden en vind niet per se dat wij de favoriet zijn. Favorieten aanwijzen is iets wat ik graag aan de media overlaat", zei de Duitse trainer in zijn vooruitblik op de eerste wedstrijd, dinsdagavond in Eindhoven.

PSV schakelde in de tweede voorronde de Turkse club Galatasaray overtuigend uit. De Brabantse ploeg won beide duels (5-1 en 2-1). "Galatasaray was een sterk team met veel ervaring en individuele kwaliteiten. We hebben laten zien dat we het verschil kunnen maken met de manier waarop wij spelen. FC Midtjylland is een andere tegenstander", betoogde Schmidt.

Volgens de PSV-trainer beschikt FC Midtjylland over de nodige kracht in het elftal. "Het team is fysiek erg sterk en focust zich nadrukkelijk op aanvallende standaardsituaties. Daar zullen wij een antwoord op moeten zien te vinden."

Coronabesmettingen

Schmidt zei het te betreuren dat FC Midtjylland in de aanloop naar het eerste duel is getroffen door drie coronabesmettingen in de spelersgroep."We weten hoe zwaar het kan zijn. Vorig jaar hebben we zelf veel problemen ervaren, maar om eerlijk te zijn wil ik me niet focussen op de afwezigen. We moeten naar onszelf kijken. Zij zullen oplossingen vinden om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen PSV. Wij hebben een plan gemaakt en moeten ons daar op concentreren."

Olivier Boscagli komt voor deze eerste wedstrijd niet in de plannen van Schmidt voor. De Franse verdediger zit een schorsing uit na zijn rode kaart in de return tegen Galatasaray. "We zullen hem missen, maar hebben een breed team. Met Nick Viergever en Armando Obispo hebben we twee goede centrale verdedigers die zich op de training ook onderscheiden. Het belangrijkste is dat de vervanger van Olivier in ons tactische plaatje past."

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

7 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

7 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

10 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

10 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

11 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

12 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

13 uur geleden