Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Ranieri wil vijf wissels bij eventuele herstart competitie

Coach Ranieri wil vijf wissels bij eventuele herstart competitie

GENUA (ANP) - Coach Claudio Ranieri van de Italiaanse club Sampdoria vreest voor roofbouw op zijn manschappen als het afgebroken seizoen deze zomer alsnog wordt uitgespeeld. "Is een maand voorbereiding voldoende om wekelijks drie wedstrijden te gaan spelen", vroeg hij zich af.

"Kunnen we het uiterste vragen van onze spelers? De druk zal maximaal zijn, zowel fysiek als mentaal. Daarom lijkt het me sowieso een goed plan om vijf in plaats van drie wissels per wedstrijd toe te staan als we dit seizoen toch nog gaan voetballen. Zeker voor de spelers die het coronavirus hebben gehad, zou dat een goede, tijdelijke aanpassing in de spelregels kunnen zijn."

Italië is hard getroffen door de coronapandemie en Sampdoria behoort tot de clubs in de Serie A die met relatief veel besmette spelers te maken had. "Iedereen in de selectie die positief testte op het virus is godzijdank inmiddels hersteld", liet Ranieri weten. "Ik heb met alle coronapatiënten af en toe contact onderhouden tijdens hun ziekte. Ze maakten op mij een krachtige en optimistische indruk."

Meer uit Voetbal

FIFA laat op Spelen alleen aanvoerders praten met scheidsrechter

PARIJS (ANP) - Bij de voetbaltoernooien op de Olympische Spelen in Parijs mogen alleen de aanvoerders de scheidsrechters benaderen voor uitleg over beslissingen. Als andere spelers dat doen, worden ze bestraft. De FIFA trekt daarmee de lijn door die door de UEFA werd ingezet bij het afgelopen EK in Duitsland.

20 minuten geleden
MVV'er Livramento maakte transfer naar hoogste Italiaanse klasse

VERONA (ANP) - Dailon Livramento vervolgt zijn voetballoopbaan in de Serie A, de hoogste voetbalklasse in Italië. Hellas Verona, dat vorig seizoen als dertiende eindigde, neemt de 23-jarige aanvaller over van MVV. Voor de Maastrichtse eerstedivisionist maakte Livramento vorig seizoen zestien doelpunten in de competitie.

1 uur geleden
Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

4 uur geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen Münster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

4 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

15 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

16 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

18 uur geleden