Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Orie trots op schaatser Roest die 'alles gegeven heeft'

Coach Orie trots op schaatser Roest die 'alles gegeven heeft'

BEIJING (ANP) - Coach Jac Orie is trots op de wijze waarop zijn schaatser Patrick Roest knokte op de 5000 meter op de Winterspelen. Roest moest al vroeg een snelle tijd neerzetten in de Nationale Speed Skating Oval in Beijing en ging kapot in de laatste ronden van zijn rit. Daardoor kon Nils van der Poel in de laatste rit met snelle slotronden net onder diens tijd duiken en het olympisch goud voor zijn neus wegkapen.

"Je moet als eerste rijden en je weet dat hij in de laatste rit zit", schetste Orie het dilemma. "Dan zit er druk op. Patrick knalde er hard in en heeft gegeven wat hij had. Ik ben trots op hem. Het is niet gelukt en verliezen met vier tienden van een seconde is rot voor hem."

Volgens Orie valt er niet te speculeren over de vraag of het anders was gelopen als de loting anders was geweest. Even had hij tijdens de slotrit van Van der Poel het geloof dat de Zweed niet aan de tijd van Roest ging komen. "Hij begon een beetje anders te schaatsen en ik zag dat hij een probleempje had. Twee keer had hij een moment dat hij erdoorheen moest komen. Als hij erin was blijven hangen, dan had hij het niet gered. Maar dat deed hij niet."

De enorme voorsprong die Van der Poel gedurende het seizoen had ten opzichte van Roest is volgens de coach van Jumbo-Visma weg. "Het laat zien dat hij te pakken is. We hebben het gat op de 5000 meter gedicht, maar net niet helemaal. Dat zag er aan het begin van het seizoen een stuk moeilijker uit." Daarom ziet Orie voor de 10 kilometer later op deze Spelen nog kansen. "Als je op de 5000 meter 6 seconden langzamer bent, dan heb je geen kans op de 10 kilometer. Iedereen moet nu op die dag goed zijn."

Meer uit Sport

Griekspoor meldt zich ook af voor masterstoernooi Cincinnati

AMSTELVEEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich ook afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati. De nummer 2 van Nederland is "nog niet fit genoeg" na een coronabesmetting.

2 uur geleden
Zwemster Steenbergen ziet mondiale potentie in jong estafetteteam

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen ziet veel potentie in de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Nederlandse kwartet, waarin Steenbergen met haar 22 jaar de oudste is, pakte bij de EK in Rome heel verrassend goud op dit onderdeel. Dat betekende een primeur voor Oranje.

6 uur geleden
Jonge estafetteploeg verrast met eerste goud 4x200 meter bij EK

ROME (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters hebben bij de EK in Rome verrassend het goud gepakt op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Oranje-kwartet, bestaande uit Imani de Jong, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen, veroverde in het openluchtzwembad in het Foro Italico de Europese titel in 7.54,07. Groot-Brittannië eindigde als tweede, het brons ging naar Hongarije.

19 uur geleden
Vos wint ook derde etappe Ronde van Scandinavië

SARPSBORG (ANP) - Marianne Vos heeft ook de derde etappe van de Ronde van Scandinavië gewonnen. Het was een rit van Moss naar Sarpsborg over ruim 118 kilometer, de eerste op Noorse bodem na etappes in Denemarken en Zweden. Vos, die rijdt voor Jumbo-Visma en de eerste twee etappes al had gewonnen, hield in een sprint van een grote groep de Deense Cecilie Uttrup Ludwig en de Belgische Shari Bossuyt achter zich.

20 uur geleden
Zverev zeker van deelname Daviscup Finals, twijfelt over US Open

HAMBURG (ANP) - Alexander Zverev is er zeker van dat hij over een maand zijn opwachting maakt op de Daviscup Finals. De Duitse olympische kampioen is sinds Roland Garros, begin juni, niet meer in actie gekomen wegens een zware enkelblessure.

23 uur geleden
Turnster Visser bij EK voorlopig op eerste plek in meerkamp

MÜNCHEN (ANP) - Naomi Visser heeft op de EK turnen in de meerkamp voorlopig de beste score neergezet in de eerste van in totaal vier subdivisies. De 20-jarige Visser kwam in München in de meerkamp tot een totaalscore van 53,265 punten. Daarmee bleef ze de Duitse turnsters Kim Bui (52,999) en Emma Malewski (52,032) voor. Vera van Pol en Tisha Volleman noteerden respectievelijk de vierde en zesde score.

1 dag geleden
Kamminga en Steenbergen als tweede naar halve finale EK zwemmen

ROME (ANP) - Zwemmer Arno Kamminga heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de EK op de 100 meter schoolslag. De 26-jarige Nederlander kwam in Rome met 59,32 tot de tweede tijd, achter de Italiaanse wereldkampioen Nicolò Martinenghi. Kamminga werd in juni tweede op de WK in Boedapest en pakte ook zilver op de Olympische Spelen vorig jaar. Olympisch kampioen Adam Peaty doet niet mee in Italië.

1 dag geleden