Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Mourinho is blij met zege op Vitesse maar baalt van grasmat

Coach Mourinho is blij met zege op Vitesse maar baalt van grasmat

ARNHEM (ANP) - Trainer José Mourinho was na de uitzege van AS Roma op Vitesse (0-1) in de Conference League vooral tevreden met het resultaat. "Want op dit veld kan je niet goed voetballen", zei de Portugees. "Op zo'n veld krijg je een wedstrijd van lage kwaliteit."

Mourinho uitte woensdag al zijn onvrede over de slechte staat van de grasmat in het Gelredome. Tijdens de wedstrijd zag hij vooral in de eerste helft veel van zijn spelers uitglijden. "Op zo'n verschrikkelijk veld werd het in de eerste helft een wedstrijd van rennen en geluk hebben", zei de trainer van AS Roma. "Wij hadden vooral geluk, want Vitesse miste een paar goede kansen. We hadden vooral veel moeite met Eli Dasa."

Mourinho liet een aantal van zijn gebruikelijke basisspelers niet aan de aftrap verschijnen. "Het voordeel daarvan was dat ik veel kwaliteit op de bank had. Dat zag je in de tweede helft toen enkele goede spelers invielen", doelde hij op Lorenzo Pellegrini, Stephan El Shaarawy, Bryan Cristante, Chris Smalling en de Nederlandse rechtsback Rick Karsdorp. "Daarna zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. We hebben nu een goede uitgangspositie voor de return van volgende week in Rome."

Mourinho won de Champions League al met Porto en Internazionale en veroverde met Manchester United de Europa League. "Met FC Porto wonnen we ook de toenmalige UEFA Cup en als assistent van Bobby Robson bij Barcelona mocht ik de Europa Cup 2 vasthouden. Natuurlijk wil ik ook de Conference League winnen. Maar dat zal niet makkelijk worden met mogelijke tegenstanders als Leicester City en Slavia Praag. Er zitten ook nog veel goede Nederlandse ploegen in dit toernooi. En laten we FK Bodø/Glimt niet vergeten. Daar hebben we dit seizoen nog met 6-1 van verloren."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden