Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

COA meldt geen buitenslapers in Ter Apel afgelopen nacht

COA meldt geen buitenslapers in Ter Apel afgelopen nacht

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag geen mensen buiten hoeven slapen, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "Iedereen had een plek vannacht", aldus de zegsman.

Ook een nacht eerder hoefde er niemand de nacht buiten door te brengen bij het Groningse aanmeldcentrum. Toen werden er mensen op andere locaties ondergebracht, zei het COA, waaronder in Zuidbroek en Stadskanaal. Ook zei de gemeente Enschede woensdagavond versneld tweehonderd mensen op te nemen, na een "dringend verzoek" hierover van het kabinet.

Dinsdagavond was het erg druk in Ter Apel en kwam er volgens het COA "kunst-en-vliegwerk" aan te pas om alle asielzoekers onderdak te geven. De drukte kwam onder meer doordat er een noodopvang in Goes was gesloten, waardoor mensen elders een plek moesten krijgen.

Meer uit Binnenland

Oranjefans in Hamburg vieren overwinning op Polen

HAMBURG (ANP) - Fans van het Nederlands elftal vieren in Hamburg zondagmiddag de 2-1 overwinning van Oranje op Polen. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Zo volgden duizenden supporters de wedstrijd via grote schermen op een fanplein bij het stadion van FC St. Pauli.

38 minuten geleden
Man die politie bedreigde in Hamburg is 39-jarige Duitser

HAMBURG (ANP/DPA) - De man die eerder op zondag in Hamburg de politie bedreigde met een pikhouweel en een molotovcocktail is een 39-jarige Duitser, meldt persbureau DPA. Hij werd neergeschoten door de politie. Op het moment waren er veel Nederlandse voetbalfans in de buurt die naar Hamburg waren afgereisd voor de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.

1 uur geleden
Oranjelegioen in fanzone Hamburg even stil bij Pools doelpunt

HAMBURG (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal in de fanzone in Hamburg vielen even stil toen Polen in de 17e minuut op 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Adam Buksa. Aanwezige Poolse fans juichten en er werden rode fakkels afgestoken.

2 uur geleden
Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

4 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

5 uur geleden
Agema vervangt Markuszower als beoogd vicepremier voor de PVV

DEN HAAG (ANP) - Fleur Agema is de nieuwe beoogde vicepremier namens de PVV in het aanstaande kabinet-Schoof. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders aan formateur Richard van Zwol laten weten, meldt hij in een bericht op X. Agema was al beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

5 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

5 uur geleden