Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

COA meldt geen buitenslapers in Ter Apel afgelopen nacht

COA meldt geen buitenslapers in Ter Apel afgelopen nacht

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag geen mensen buiten hoeven slapen, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "Iedereen had een plek vannacht", aldus de zegsman.

Ook een nacht eerder hoefde er niemand de nacht buiten door te brengen bij het Groningse aanmeldcentrum. Toen werden er mensen op andere locaties ondergebracht, zei het COA, waaronder in Zuidbroek en Stadskanaal. Ook zei de gemeente Enschede woensdagavond versneld tweehonderd mensen op te nemen, na een "dringend verzoek" hierover van het kabinet.

Dinsdagavond was het erg druk in Ter Apel en kwam er volgens het COA "kunst-en-vliegwerk" aan te pas om alle asielzoekers onderdak te geven. De drukte kwam onder meer doordat er een noodopvang in Goes was gesloten, waardoor mensen elders een plek moesten krijgen.

Meer uit Binnenland

Zomertijd ingegaan, veel mensen hebben uur minder slaap

DEN HAAG (ANP) - De zomertijd is ingegaan en dus is de klok om 02.00 uur vooruitgegaan naar 03.00 uur. Voor veel mensen betekent dat een uur minder slaap.

2 uur geleden
Drie gewonden door mishandeling in Gouda

GOUDA (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevonden in een woning aan de Bockenbergstraat in Gouda. Ze zouden rond 00.30 uur zijn mishandeld op de Lazaruskade in de Zuid-Hollandse plaats, laat een woordvoerder van de politie weten. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe erg ze er aan toe zijn, kon de voorlichter niet zeggen.

2 uur geleden
Meerdere gewonden door vechtpartij in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Meerdere mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt door een vechtpartij in Leeuwarden. De politie heeft twee verdachten aangehouden bij het incident dat rond 22.45 plaatsvond op De Hooidollen in de Friese hoofdstad. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en worden verhoord.

3 uur geleden
Op één na alle aangehouden demonstranten XR weer vrij

EINDHOVEN (ANP) - Bijna alle activisten van Extinction Rebellion (XR) die aangehouden werden op Eindhoven Airport zitten niet meer vast. Dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Zaterdagmiddag hielden politie en marechaussee 104 activisten aan omdat ze op verboden terrein waren. 103 van hen zijn weer op vrij voeten.

6 uur geleden
Zomertijd gaat in, klok moet uur vooruit

DEN HAAG (ANP) - De klok moet een uur vooruit worden gezet, want in de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit naar 03.00 uur.

10 uur geleden
Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

RENKUM (ANP) - Op de Renkumse Heide zijn in de afgelopen twee nachten 21 schapen gedood. Dat bevestigt een van de houders van de getroffen schaapskudde na berichtgeving door regionale media. Schapenhoudster Ellen van der Zweep is ervan overtuigd dat een wolf de dader is.

10 uur geleden
Ruim honderd klimaatactivisten aangehouden op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag 104 klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) aangehouden op Eindhoven Airport, laat een woordvoerder weten. De activisten werden aangehouden omdat ze op verboden terrein waren.

13 uur geleden