Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

COA: komst van crisisteam voor asielopvang kan problemen oplossen

COA: komst van crisisteam voor asielopvang kan problemen oplossen

UTRECHT (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is blij met de komst van een nieuw crisisteam voor de asielopvang. "Het gaat niet meer, dat geven wij volmondig toe. We zijn heel blij met deze hulp", zegt een woordvoerder van de organisatie. Hij noemt het team "een manier om tot een snelle oplossing van het probleem te komen, zodat de doorstroom en de uitstroom sneller op gang kunnen komen. We hopen dat hierdoor licht aan het einde van de tunnel komt."

Mensen die in Nederland asiel aanvragen, gaan eerst naar het centrale aanmeldpunt in Ter Apel in het oosten van Groningen. Van daaruit zouden ze naar een regulier asielzoekerscentrum moeten gaan, maar die hebben geen plek voor hen. Dat komt doordat het niet lukt om duizenden statushouders, mensen die in Nederland mogen blijven, vanuit het asielzoekerscentrum aan een eigen huis te helpen. De asielopvang liep overal vast en daardoor moesten tientallen mensen de afgelopen tijd in tenten slapen in Ter Apel. "De problemen werden groter en groter en de situatie werd steeds ingewikkelder", omschrijft het COA. "Een crisisteam zorgt ervoor dat alle betrokken partijen meteen aan tafel zitten. Wij hoeven niet meer iedereen te bellen. Dat is het voordeel van de structuur."

Wat de komst van het crisisteam betekent voor de komende nachten in Ter Apel kan het COA nog niet zeggen.

Meer uit Binnenland

Idema van or Tata Steel heeft spijt van uitspraken over activisten

IJMUIDEN (ANP) - Vicevoorzitter Gerrit Idema van de centrale ondernemingsraad van Tata Steel heeft spijt van de uitspraken die hij heeft gedaan over de aan Extinction Rebellion verwante actiegroep Kappen met Kolen. In een verklaring stelt hij zijn opmerking zeer te betreuren.

34 minuten geleden
Ministerie weet nog niet hoe Rutte stikstofaanpak wil versnellen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Landbouw gaat ook na de aankondiging van het kabinet van vrijdagavond gewoon door met de bestaande stikstofaanpak. Het departement zegt nu nog niet te weten wat de premier voor ogen heeft als hij spreekt van een versnelling van de aanpak.

37 minuten geleden
Actievoerders voor klimaat voorzien standbeelden van blinddoek

LEIDEN (ANP) - Actievoerders hebben op verschillende plaatsen in het land tientallen standbeelden geblinddoekt. Het gaat bijvoorbeeld om het beeld van Aletta Jacobs in Groningen, koningin Wilhelmina in Utrecht en Apeldoorn en Bonifatius in Dokkum. Ook in andere landen kregen standbeelden een blinddoek voor. Scientist Rebellion, een internationale beweging van wetenschappers en academici die zich zorgen maken over het klimaat, geeft aan verantwoordelijk te zijn voor de actie.

2 uur geleden
XR geschokt door uitspraken Tata-personeel over demonstratie

IJMUIDEN (ANP) - Extinction Rebellion zegt geschokt te zijn over de uitspraken die medewerkers van Tata Steel hebben gedaan over klimaatactivisten die maandag gaan demonstreren bij de fabriek. Die uitlatingen circuleren in WhatsApp- en Facebookgroepen. Eerder al sprak onder meer de directie van het bedrijf haar afschuw en afkeuring over de uitspraken uit.

2 uur geleden
ANWB: files zijn dit jaar in alle hevigheid terug

DEN HAAG (ANP) - De files op de Nederlandse wegen zijn dit jaar "in alle hevigheid" teruggekeerd. Dat stelt de ANWB Verkeersinformatie op basis van filecijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens de verkeersdienst staan we bovendien vaker stil dan voor corona. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 steeg het aantal opstoppingen met 10 procent.

3 uur geleden
Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

4 uur geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

9 uur geleden