Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

COA kocht kavel in Bant op 1 juli

COA kocht kavel in Bant op 1 juli

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op 1 juli een koopovereenkomst getekend voor de kavel in het dorp Bant waar de dienst een tweede aanmeldcentrum wil vestigen. De levering van de kavel, met opstallen en een woning, heeft in termijnen plaats. De eerste levering is in november voorzien. Pas na de levering van het onroerend goed wordt de koop ingeschreven bij het Kadaster.

Dat zegt een woordvoerster van het COA woensdag in reactie op een bericht van Omroep Flevoland dat de dienst de kavel nog niet in bezit zou hebben.

De levering geschiedt in termijnen om de verkopende boer de tijd te geven andere woonruimte te vinden, aldus het COA. Ook moet hij zijn vee nog onderbrengen. Het is gebruikelijk dat bij een koopovereenkomst ook een datum van levering wordt vastgesteld. Tot aan het tekenen van de akte van levering blijft het te verkopen object op naam van de oude eigenaar staan.

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) liet op 6 juli aan de Tweede Kamer weten dat het COA de boerderij aan de Oosterringweg in Bant (gemeente Noordoostpolder) had gekocht. Van der Burg komt woensdagavond met omwonenden praten over de komst van een tweede aanmeldcentrum, waarvoor de raad van Noordoostpolder nog een bestemmingsplanwijziging moet goedkeuren. Noordoostpolder ziet het tweede aanmeldcentrum niet zitten, omdat vlakbij de locatie ook al een groot asielzoekerscentrum in gebruik is.

Provinciale Staten van Flevoland willen woensdagavond van hun commissaris van de Koning Leen Verbeek weten welke rol hij heeft gespeeld bij de aankoop van de kavel. De Staten en ook de gemeenteraad van Noordoostpolder voelen zich door de commissaris gepasseerd.

Meer uit Binnenland

19-jarige man met bom aangehouden in straat Vlaardingse loodgieter

VLAARDINGEN (ANP) - Een 19-jarige man uit Strijen is dinsdagavond aangehouden in Vlaardingen, meldt de politie. Tijdens zijn poging om weg te komen, liet hij een tas vallen. Daarin bleek een explosief te zitten. De verdachte werd rond 20.00 uur gespot op de Gretha Hofstralaan. Daar woont een loodgieter die eerder doelwit was van meerdere explosies. Daardoor is er veel beveiliging in de buurt van zijn woning.

1 uur geleden
Vorig jaar minder schapen gehouden door blauwtongvirus

DEN HAAG (ANP) - Het aantal schapen op Nederlandse landbouwbedrijven is vorig jaar flink gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde er eind december in totaal zo'n 662.000. Dat zijn er ruim 8 procent minder dan een jaar eerder, wat neerkomt op de grootste daling in jaren. De afname komt vooral door het blauwtongvirus, een virus dat in de zomer van 2023 veel hoefdieren ziek maakte en waaraan duizenden schapen overleden.

1 uur geleden
Grote brand bij kringloopwinkel in Almere

ALMERE (ANP) - In een kringloopwinkel en kledingopslag in Almere woedt dinsdagavond een grote brand. De brandweer is met verschillende eenheden uitgerukt om het vuur aan de Vlotbrugweg te bestrijden.

1 uur geleden
COA gaat woensdag mensen van Ter Apel naar Biddinghuizen brengen

DEN HAAG (ANP) - Het COA gaat woensdag mensen verplaatsen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA na berichtgeving van EenVandaag. Om hoeveel mensen het gaat en of daarmee de deadline van woensdag van het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel wordt gehaald, is nog onduidelijk. "Het blijft nog steeds heel spannend", zegt de woordvoerder dinsdagavond.

6 uur geleden
Politie hield dag voor rellen Eritreeërs al man aan

DEN HAAG (ANP) - De politie hield op vrijdag al een man aan die in een onlinevideo opriep tot geweld rond de bijeenkomst van Eritreeërs in Den Haag op zaterdag. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Rond het zalencentrum was zaterdag een feest met Eritreeërs die voor de regering in het Afrikaanse land zijn. Toen een anti-regeringsgroep daarop afkwam, ontstonden er rellen.

8 uur geleden
Vergunning opvang 250 asielzoekers in hotel Den Bosch geschorst

DEN BOSCH (ANP) - Een voormalig hotel in Den Bosch mag voorlopig niet worden gebruikt als tijdelijk asielzoekerscentrum. De vergunning, die maandag was verstrekt door de gemeente, is dinsdag geschorst door de rechtbank. In het gebouw zouden maximaal 250 asielzoekers vijf jaar lang moeten worden opgevangen.

9 uur geleden
Honderden asielzoekers langer in Schijndel en Sint-Oedenrode

VEGHEL (ANP) - Ongeveer 270 asielzoekers mogen voorlopig in Schijndel en Sint-Oedenrode blijven wonen. De gemeente Meierijstad, waar de plaatsen onder vallen, stelt drie opvanglocaties langer beschikbaar, omdat er in het hele land een tekort aan opvangplekken is.

9 uur geleden