Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

COA: genoeg onderdak in Ter Apel, maar weer mensen op stoelen

COA: genoeg onderdak in Ter Apel, maar weer mensen op stoelen

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht woensdagnacht alle asielzoekers die aankomen in het aanmeldcentrum in Ter Apel onderdak te kunnen bieden. Er is waarschijnlijk genoeg ruimte beschikbaar, onder meer in opvanglocaties in Stadskanaal en Groningen, aldus een woordvoerder.

Wel zullen er vermoedelijk, net als de afgelopen nachten, 130 mensen in wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op een stoel moeten slapen. Verder is er plek voor tweehonderd mensen in de vijftig tenten die het Rode Kruis heeft opgezet. Ook zijn er plekken in een sporthal en hotels. Hoeveel mensen er op welke plek zullen slapen, is nog niet bekend. "In de nacht kunnen ook nog mensen binnenkomen", aldus de woordvoerder.

Het aanmeldcentrum kampt al langere tijd met grote capaciteitsproblemen. Dinsdagnacht sliepen zeker tachtig asielzoekers in de tenten van het Rode Kruis, die de hulporganisatie neerzette op het terrein als noodoplossing.

Om Ter Apel te ondersteunen, verzorgen vier veiligheidsregio's bij toerbeurt twee weken lang crisisnoodopvang voor zeshonderd asielzoekers. De afgelopen twee weken waren dat Groningen, Friesland, Zeeland en Amsterdam-Amstelland. Op woensdag namen Midden- en West-Brabant (Loon op Zand), Gelderland-Zuid (Culemborg), Gelderland-Midden (De Steeg) en Gooi en Vechtstreek/Flevoland (Almere, Hilversum, Laren) het stokje over.

Meer uit Binnenland

Wilders en Van der Plas zwijgen vooral na gesprek met Putters

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders en Caroline van der Plas van BBB hebben na hun gesprek met informateur Kim Putters weinig woorden nodig. "Het was een goed gesprek", zegt Wilders meermaals. De politici zijn beiden voorstander van een coalitie met hun partijen, VVD en NSC. Maar de laatstgenoemde twee partijen denken verschillend over zo'n samenwerking.

51 minuten geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

4 uur geleden
Heijnen zegt meer onderzoek naar veilig gebruik staalslakken toe

OUWERKERK (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft blijvend onderzoek naar het zo veilig mogelijk toepassen van staalslakken voor kustverdediging toegezegd. Een totaalverbod op het gebruik van staalslakken is nu geen optie.

4 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

4 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

4 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

4 uur geleden
Rijkswaterstaat begint half 2024 met vervangen geluidsschermen A10

AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat begint halverwege 2024 met het vervangen van 6 kilometer aan geluidsschermen langs de A10 Noord bij Amsterdam. Dat meldt de organisatie maandag. Duizenden bewoners langs de A10 ervaren meer geluidsoverlast doordat eerder geluidsschermen zijn verwijderd.

5 uur geleden