Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

COA en gemeente Westerwolde bevestigen buitenslapers in Ter Apel

COA en gemeente Westerwolde bevestigen buitenslapers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondanks een eerder afgekondigd verbod op buiten slapen hebben asielzoekers in de nacht van dinsdag op woensdag de nacht buiten doorgebracht bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat bevestigen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. Of er ook echt geen opvangplek voor hen was, is het COA aan het uitzoeken. Volgens een woordvoerder was tegen middernacht "iedereen binnen". Waarom er later die nacht toch nog mensen buiten waren, is niet bekend.

Eerder zei hulporganisatie MiGreat dat veertig mensen buiten sliepen. De organisatie zei tenten te hebben uitgedeeld aan hen. Handhavers en agenten hebben de tenten woensdag weggehaald vanwege de noodverordening die daar geldt, aldus de gemeente. Volgens een woordvoerder van Westerwolde zouden er tussen de 20 en 25 tenten hebben gestaan.

Dinsdagavond zei het COA nog dat er voldoende opvangplekken beschikbaar waren. Wel was er sprake van "een puzzel". Ook maandag was er "kunst- en vliegwerk" nodig om iedereen onderdak te bieden, zei een woordvoerder eerder.

Maandag gingen de eerste honderd mensen naar het cruiseschip in Velsen-Noord dat het komende halfjaar een basisopvang biedt voor zo'n duizend asielzoekers en statushouders. Dinsdag ging een evengrote groep naar het schip en ook de komende dagen gebeurt dat. Omdat er ook steeds noodopvanglocaties sluiten, zijn medewerkers van het COA nog altijd druk met het vinden van onderdak voor asielzoekers.

Meer uit Binnenland

Meldplicht voor apenpokken wordt afgeschaft

DEN HAAG (ANP) - Artsen hoeven het apenpokkenvirus (tegenwoordig mpox genoemd) of vermoedens daarvan niet meer direct te melden. De ziekte zal niet langer worden aangemerkt als een A-infectieziekte, schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) vrijdag aan de Tweede Kamer.

40 minuten geleden
Man zonder rijbewijs botst op tegenligger zonder rijbewijs

VLAARDINGEN (ANP) - De politie heeft donderdag in Vlaardingen na een botsing twee automobilisten staande gehouden die beiden zonder rijbewijs reden. Een van hen werd voor de 11e keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en was ook onder invloed van drugs. De auto van de 21-jarige Rotterdammer is in beslag genomen.

1 uur geleden
Ontsnapte tbs'er verdacht van poging moord of doodslag

UTRECHT (ANP) - De 31-jarige tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen die woensdag tijdens een begeleid verlof wist te ontsnappen en in Soest een 27-jarige vrouw neerstak, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland. Hij wordt voorgeleid voor een poging moord dan wel doodslag, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden
16-jarige aangehouden voor explosie bij café Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 16-jarige jongen is dinsdagavond aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een explosie bij café Palladium in Amsterdam, in de nacht van 12 op zaterdag 13 augustus. Dat meldt de politie vrijdag.

1 uur geleden
Ondernemingsraad NPO wil zeker weten dat Frans Klein niet werkt

HILVERSUM (ANP) - De centrale ondernemingsraad (cor) van de NPO wil van NPO-baas Frederieke Leeflang de garantie krijgen dat directeur Frans Klein niet aan het werk is. Dat heeft voorzitter Fred Kwint van de cor aan het ANP laten weten na berichtgeving van BNR.

2 uur geleden
Defensie heeft voorkeur voor nieuwe kazerne bij Zeewolde

DEN HAAG (ANP) - Defensie denkt aan de bouw van een nieuwe kazerne bij de brug bij Nijkerk in de gemeente Zeewolde. Deze locatie heeft de voorkeur, schrijft staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer. Het is onderdeel van het plan om het vastgoed van het ministerie te herzien.

2 uur geleden
Groothandel MAKRO haalt kalfsvlees terug om darmbacterie E.coli

AMSTERDAM (ANP) - Groothandel MAKRO haalt de rosé kalfspicanha, een stuk kalfsvlees, terug vanwege een mogelijke besmetting met de E.coli-bacterie, melden MAKRO en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

2 uur geleden