Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV wil zelfde loon voor ingehuurde GGD-medewerkers

CNV wil zelfde loon voor ingehuurde GGD-medewerkers

DEN HAAG (ANP) - Vakbond CNV wil dat mensen die voor de GGD telefoonlijnen bemannen en ingehuurd zijn door zogenoemde facilitaire contactcenters hetzelfde betaald krijgen als medewerkers die ook dat werk doen maar bij de GGD in dienst zijn. Nu krijgen ingehuurde krachten minder betaald dan werknemers in dienst van de GGD. Ook vallen ze niet onder dezelfde gemeentelijke cao. Daarin is voor komend jaar een hoger uurloon afgesproken voor de medewerkers in dienst. Bovendien loopt de huidige cao waaronder de ingehuurde mensen vallen eind dit jaar af en er is nog geen nieuwe.

Volgens de bond had de GGD na het uitbreken van de coronapandemie in 2020 een groot tekort aan personeel en is dat met een Europese aanbesteding aangevuld. Onder meer leden van de Werkgevers Facilitaire Contactcenters (WFC) hebben de GGD van extra personeel voorzien. Deze werknemers traden niet in dienst bij de GGD en vielen dus ook niet onder de GGD-cao.

Volgens de bond is de WFC-cao "bepaald geen vetpot". Bovendien loopt de WFC-cao aan het einde van dit jaar af en "is het maar de vraag of er in 2022 een nieuwe komt", aldus CNV-bestuurder Roderik Mol. Mol wil graag dat de ingehuurde medewerkers in het nieuwe jaar evenveel ontvangen "in plaats van de schamele 10 euro zonder pensioen nu". "Het is gewoon raar dat mensen die hetzelfde werk doen in het contactcenter minder betaald krijgen dan collega's in dienst", aldus Mol.

Meer uit Financieel

Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

52 minuten geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

1 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

1 uur geleden
AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De zorgen over de rente en een recessie bleven boven de markt hangen. Verzekeraar NN Group ging licht omhoog en toonde daarmee verder herstel van de zware koersval van vorige week.

1 uur geleden
Festivaldirecteur: ruim 7 miljoen mensen bezochten Oktoberfest

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het jaarlijkse Oktoberfest in München trok dit jaar 7,2 miljoen bezoekers. Dat meldt de directeur van het festival Clemens Baumgärtner dinsdag. Het is voor het eerst sinds 1985 dat er zoveel mensen op het bierfestival afkwamen. Wel duurde het evenement dit jaar twee dagen langer dan gebruikelijk.

1 uur geleden
Russisch biermerk Baltika mag geen Carlsberg-bier meer maken

KOPENHAGEN (ANP) - Het Russische biermerk Baltika mag in Rusland geen producten van de Deense bierbrouwer Carlsberg meer produceren, distribueren en verkopen. Carlsberg heeft, als reactie op de overname van alle activiteiten van het bedrijf in Rusland door de Russische staat, de licenties daarvoor ingetrokken. Het gaat om zowel regionale als internationale merken, zoals naast Carlsberg ook Grimbergen en Tuborg.

2 uur geleden
Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

3 uur geleden