Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV waarschuwt voor vloedgolf aan ontslagen in cateringbranche

CNV waarschuwt voor vloedgolf aan ontslagen in cateringbranche

UTRECHT (ANP) - CNV waarschuwt voor een enorme vloedgolf aan ontslagen in de cateringbranche. Volgens de vakbond verdwijnen er de komende tijd duizenden banen in de branche door de coronacrisis. Daarom wil CNV hulp in de vorm van scholingsfondsen en loopbaanbegeleiding.

De bond houdt er rekening mee dat de komende tijd minimaal 3500 banen verdwijnen in de cateringbranche. "De meeste bedrijfsrestaurants zijn dicht of bieden een minimale service. Daar verdwijnen veel banen, die voorlopig ook niet gaan terugkomen. De catering voor evenementen en feesten is door de coronacrisis vrijwel volledig stilgevallen", aldus onderhandelaar Jacqueline Twerda van CNV.

Zo verdwijnen bij cateraar Sodexo Nederland 800 van de 3000 arbeidsplaatsen. Maison van den Boer, ook een cateraar, maakte eerder bekend 140 vaste personeelsleden te ontslaan en tijdelijke contracten niet te verlengen. CNV is betrokken bij onderhandelingen over die reorganisaties, en bij die van andere bedrijven in de branche.

"De cateringbranche is zelf onvoldoende in staat om voor een goed vangnet te zorgen", zegt Twerda. "Er is hulp van buiten nodig, dat is wel duidelijk. Van scholingsfondsen in andere sectoren, waar wel mensen nodig zijn. En van de overheid, om financieel bij te springen", aldus CNV.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Economisch herstel Frankrijk trager

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het tempo van het economisch herstel in Frankrijk is aan het vertragen. Dat komt naar voren uit een verslag van de centrale bank van Frankrijk. In juli was de economische activiteit 7 procent onder het normale niveau. Dat was een maand eerder nog 9 procent. Voor augustus wordt echter een vergelijkbaar niveau als in juli verwacht, of een marginale verbetering.

4 uur geleden
Cijferseizoen over hoogtepunt heen

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen is langzamerhand over zijn hoogtepunt heen, met name in de Verenigde Staten. In Amsterdam is het ook minder druk, maar krijgen beleggers nog wel de cijfers van grote bedrijven als ABN AMRO, verzekeraar Aegon en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Ook andere beursfondsen als technologiebedrijf TKH, speciaalchemiebedrijf Avantium, veevoermaker ForFarmers, NIBC bank en beursintermediair Flow Traders openen de boeken.

20 uur geleden
'Italiaanse economie groeit in derde kwartaal haast 15 procent'

ROME (ANP/RTR) - De groei van de Italiaanse economie komt dit kwartaal dicht bij de 15 procent uit. Dat heeft de Italiaanse minister van Financiƫn Roberto Gualtieri gezegd in een interview met de krant La Repubblica.

22 uur geleden
Winst Saudi Aramco fors gedaald door lage olieprijs

RIYAD (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De winst van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco daalde in het tweede kwartaal met 73 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf noteerde een winst van ongeveer 6,6 miljard dollar (ruim 5,6 miljard euro).

1 dag geleden
'Twitter en TikTok voerden gesprekken over mogelijke combinatie'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twitter heeft voorlopige onderhandelingen gevoerd over een mogelijke combinatie met TikTok. Dat meldt The Wall Street Journal zaterdag op basis van bronnen. Het is nog onduidelijk of Twitter een deal wil sluiten met de populaire filmpjes-app.

1 dag geleden
Superbelegger Warren Buffett ziet operationele winst dalen

OMAHA (ANP/RTR) - Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft afgelopen kwartaal de operationele winst met 10 procent zien dalen. Verder meldde de belegger tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal, dat een grote afschrijving is gedaan op zijn producent van vliegtuigonderdelen Precision Castparts, die worstelt met de gevolgen van de coronapandemie.

1 dag geleden
Trump dreigt met ingrijpen als deal over coronasteun uitblijft

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump beloofde vrijdag (lokale tijd) eenzijdig te handelen om de loonheffingen voor alle Amerikanen tot eind 2020 en mogelijk langer op te schorten. Ook aanvullende werkloosheidsuitkeringen en andere coronahulp worden verlengd als er geen deal kan worden bereikt met de Democraten over een nieuw coronahulppakket.

2 dagen geleden