Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV: rouwende werknemer verdient meer aandacht

CNV: rouwende werknemer verdient meer aandacht

UTRECHT (ANP) - Werknemers die een dierbare verliezen moeten meer aandacht van de werkgever krijgen. Zeker nu mensen vaker te maken hebben gehad met overlijdens van naasten door coronasterfte. Dat zegt vakbond CNV.

Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin hadden en hebben rouwende werknemers het ook extra zwaar door de geldende coronamaatregelen, waardoor ze al weken thuis zitten en beperkt worden in contacten met onder andere collega's. Daarnaast moeten ook begrafenissen in aangepaste vorm plaatsvinden.

Volgens CNV krijgt 1 op de 10 werkenden een burn-out na het verlies van een dierbare. Ruim een vijfde van de werknemers krijgt volgens CNV te weinig steun van zijn werkgever om goed te kunnen functioneren. Een kwart van de werknemers zou door het verlies niet in staat zijn om goed te functioneren. Volgens Fortuin liggen de werkelijke cijfers nu hoger. "Er is immers weinig contact en hierdoor veel stil verdriet. We lopen hierdoor het hoge risico dat mensen langer uitvallen door rouw."

Het CNV roept personeelsmanagers, leidinggevenden en werkgevers op om vooral nu extra oog te hebben voor werknemers die te maken hebben met verlies en staat hen waar nodig bij met advies. Het CNV pleit ook voor een flexibel opneembaar rouwverlof van twee weken.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden