Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV niet tevreden met cao-eindbod ABN AMRO

CNV niet tevreden met cao-eindbod ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Personeel van ABN AMRO zal "niet vrolijk" worden van de loonsverhoging die de leiding van de bank voorstelt als onderdeel van een nieuwe cao. Dat denkt vakbond CNV, die leden adviseert tegen het eindbod te stemmen. Vooral omdat ABN AMRO geen rekening zou houden met de hoge inflatie.

ABN AMRO biedt alle medewerkers per 1 juli dit jaar een vaste verhoging van 111 euro bruto per maand. Daarnaast volgt per 1 juli volgend jaar een loonsverhoging van 3 procent.

CNV is te spreken over de loonsverhoging met een vast bedrag. Maar dat moet structureel hoger zijn. Een rekensom van de bond leert dat de loonsverhoging dit jaar tussen de 1,8 procent en 3,3 procent ligt. Afgezet tegen de inflatiecijfers holt de koopkracht van medewerkers achteruit, zo klinkt het.

Lagere inkomens profiteren

Ligt het aan CNV dan worden de lonen per 1 juli dit jaar structureel met 125 euro bruto verhoogd bovenop een loonsverhoging met 1,5 procent. Op 1 januari 2023 zouden de lonen structureel met 3 procent omhoog moeten plus 500 euro bruto in twaalf maandelijkse termijnen. In 2024 zou er nog eens 3 procent loon bij moeten komen.

De loonsverhoging met een vast bedrag, zoals in het eerste jaar wordt voorgesteld, zorgt er volgens ABN AMRO vooral voor dat de lagere inkomens profiteren. De bank erkent dat de partijen aan de onderhandelingstafel elkaar niet konden vinden over de hoogte van het bedrag. Naast CNV zaten ook De Unie, FNV en Our Next Move aan tafel.

Een zegsman van ABN AMRO benadrukt dat het voorstel wat nu op tafel ligt "het maximale" is met het oog op een gezonde bedrijfsvoering. De leden van de bonden hebben uiterlijk drie weken de tijd om op het eindbod te reageren.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

34 minuten geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

2 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

4 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

22 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden