Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV: meeste werkgevers voeren geen beleid seksuele intimidatie

CNV: meeste werkgevers voeren geen beleid seksuele intimidatie

UTRECHT (ANP) - De meeste Nederlandse werkgevers hebben geen beleid ontwikkeld om seksuele intimidatie op de werkvloer tegen te gaan. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek onder 1600 leden. CNV vindt dat slachtoffers nog steeds vogelvrij zijn ondanks de grote aandacht voor seksuele intimidatie de afgelopen tijd in de media door onthullingen bij The Voice, Ajax en D66.

"Hier moet echt zo snel mogelijk verandering in komen", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin in een toelichting. "Wij pleiten ervoor dat ieder bedrijf een protocol tegen seksuele intimidatie ontwikkelt." Van de respondenten voelt 83 procent zich de laatste maanden nog niet veiliger als het gaat om seksuele intimidatie op de werkvloer. Zeven op de tien geeft aan dat hun werkgever geen beleid ontwikkelt op dit terrein.

"Tijd dat werkgevers aan de slag gaan met dit thema", aldus Fortuin. "Niemand mag zich onveilig voelen op het werk." De vakbond pleit voor de invoering van een landelijk meldpunt waar slachtoffers van wangedrag zich kunnen melden.

Uit eerder onderzoek van CNV bleek dat een meerderheid van de werkende vrouwen op de werkvloer te maken heeft met een vorm van seksuele intimidatie. Het gaat dan om seksueel getinte opmerkingen, schunnige woorden of sissen. Van de vrouwen heeft bijna een op de drie wel eens te maken met aanranding of een andere fysieke vorm van seksuele intimidatie op het werk.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

9 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

16 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

16 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

17 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

18 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

21 uur geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

21 uur geleden