Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV dreigt met acties in pluimveesector

CNV dreigt met acties in pluimveesector

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV dreigt de werkgevers in de pluimveesector met acties om zo een betere cao af te dwingen. De werkgevers zien volgens de bond geen enkele ruimte voor verbetering, niet op het gebied van salaris maar ook niet op andere vlakken. Dat bleek voor de leden van CNV echter onverteerbaar. De werkgevers krijgen van de bond nu tot volgende week vrijdag om met een beter bod te komen.

Onderhandelaar Emiel Peper van CNV is verbolgen over het eindbod van de werkgevers, verenigd in branchevereniging Nepluvi. "Ze bieden nul procent. En dan vragen ze ons om bij het kruisje te tekenen!"

CNV wil onder meer dat de werkgevers flexwerkers zoals uitzendkrachten meer perspectief bieden. De helft van de 10.000 werknemers in de sector werkt volgens de bond op flexibele basis. Verder wil de vakbond een loonsverhoging van 2 procent dit jaar en een hogere eindejaarsuitkering. Verder moet de mogelijkheid worden geboden om eerder te stoppen als werknemers zwaar werk doen.

Meer uit Financieel

Huurdersorganisaties roepen op tot lagere maximale huurverhoging

ROTTERDAM (ANP) - Volgens huurdersorganisaties moet de maximale huurverhoging van sociale huurwoningen omlaag, omdat huurders steeds meer moeite hebben om rond te komen. Daartoe roept onder meer het Landelijk Huurders Platform (LHP) vrijdag op in een paginagrote advertentie in het AD. De maximale huurverhoging zou omlaag moeten van 5,3 naar 3,2 procent.

11 minuten geleden
Geldautomaten vaker buiten gebruik dan afgesproken

WEESP (ANP) - Geldautomaten kampen vaker met een storing of zijn om een andere reden buiten gebruik dan de banken hadden beloofd. Gemiddeld was het vorig jaar bij een op de 25 automaten niet mogelijk om geld op te nemen, terwijl dat volgens de norm die banken hebben afgesproken slechts bij een op de veertig automaten het geval mag zijn. Ook het storten van geld was te vaak niet mogelijk door een defecte automaat.

31 minuten geleden
Verzekeringspremies vrachtschepen Rode Zee schieten omhoog

PARIJS (ANP/AFP) - De verzekeringspremies voor vrachtschepen in de Rode Zee zijn de afgelopen maanden omhooggeschoten door de aanvallen van Jemenitische Houthi-rebellen. De kosten voor containervervoer over zee, die al onder druk stonden door de stijgende vrachttarieven en langere alternatieve handelsroutes, lopen daardoor verder op.

31 minuten geleden
Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

9 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

9 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

10 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

10 uur geleden