Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNN schorst broer van oud-gouverneur Cuomo van New York

CNN schorst broer van oud-gouverneur Cuomo van New York

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft dinsdag (lokale tijd) zijn anchorman Chris Cuomo tot nader order geschorst. Aanleiding voor de maatregel waren onthullingen dat hij op journalistiek ongeoorloofde wijze zijn broer Andrew Cuomo had geholpen, toen deze als gouverneur van New York beschuldigd werd van seksuele intimidatie van medewerkers. Andrew Cuomo trad vanwege die beschuldigingen in augustus af.

CNN schorste Cuomo nadat de procureur-generaal van New York transcripties had vrijgegeven waaruit bleek dat zijn pogingen om zijn broer Andrew ten tijde van de beschuldigingen bij te staan veel verder gingen dan tot dan toe was aangenomen. Zo tonen sms-berichten tussen de CNN-journalist en de assistenten van de gouverneur aan dat Chris aanbood om verklaringen voor zijn broer op te stellen, meer invloed op de verdedigingsstrategie eiste en onderzoek deed naar de vrouwen die zijn broer hadden beschuldigd.

Cuomo had eerder al aan CNN laten weten dat hij zijn broer had bijgestaan toen de beschuldigingen over de gouverneur naar buiten kwamen. Hij bood zijn collega's zelfs zijn excuses daarvoor aan. Destijds bleef het bij een berisping.

Nu is de nieuwszender alsnog tot schorsing overgegaan. Dinsdag lichtte CNN die stap toe in een verklaring: "Toen Chris aan ons toegaf dat hij advies had gegeven aan het team van zijn broer, hebben we publiekelijk erkend dat hij de regels had gebroken. Maar we hadden ook begrip voor zijn unieke positie en begrepen dat hij zijn familie voorop had gesteld. Maar deze nieuwe documenten tonen aan dat zijn betrokkenheid groter was dan we voorheen wisten. Dientengevolge hebben we Chris in afwachting van verdere evaluatie tot nader order geschorst."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS: troepen paraat voor inzet in Europa

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben 8500 militairen klaarstaan voor inzet in Europa, heeft het Pentagon maandag gezegd. De troepen kunnen op korte termijn in actie komen als de NAVO snel wil reageren op een Russische inval in Oekraïne.

20 minuten geleden
Ruimtetelescoop James Webb veilig en wel aangekomen op werkplek

HOUSTON (ANP) - De nieuwe ruimtetelescoop James Webb is aangekomen op zijn eindbestemming, de plek waarvandaan hij de komende decennia het heelal moet observeren. Met een kleine koersverandering kwam hij in zijn baan rond de zon. De sonde heeft in iets minder dan een maand tijd ongeveer 1,46 miljoen kilometer afgelegd.

49 minuten geleden
Na auteursrechten verkoopt Bob Dylan ook publicatierechten songs

LOS ANGELES (ANP) - Bob Dylan heeft de masteropnamen van zijn hele back-catalogus verkocht aan Sony Music. Dat melden verschillende media, waaronder muziekvakblad Billboard Magazine. Volgens het blad heeft het werk van de singer/songwriter een waarde van zo’n 175 miljoen euro. Daarbij wordt uitgegaan van een jaarlijkse omzet van ruim 14 miljoen euro.

1 uur geleden
Britse minister treedt af om fraude met coronasteun

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse minister voor kabinetszaken Theodore Agnew is afgetreden uit protest tegen de manier waarop de regering van premier Boris Johnson omgaat met fraude bij coronasteun aan bedrijven. Een van Agnews verantwoordelijkheden was fraudebestrijding.

1 uur geleden
Sarah Palin test positief: rechtszaak tegen krant uitgesteld

NEW YORK (ANP/RTR) - Een rechtszaak van voormalig Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin tegen de krant The New York Times is met tien dagen uitgesteld. De zaak zou maandag beginnen, maar Palin testte positief op het coronavirus, zei de rechter in New York.

3 uur geleden
Openbare leven in Griekenland stilgelegd door hevige sneeuw

ATHENE (ANP/AFP) - Hevige sneeuwval heeft het openbare leven in Griekenland grotendeels stilgelegd. Door de sneeuw moesten scholen sluiten en kwam het openbaar vervoer stil te liggen. Ook werden vaccinatielocaties in verschillende regio's gesloten.

5 uur geleden
Winkelketen Kohl's winnaar op lager Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Kohl's was maandag een positieve uitschieter op de beurzen in New York. De warenhuisketen profiteerde van berichten over een mogelijke overnamestrijd rond het bedrijf. De stemming op Wall Street bleef verder negatief door de aanhoudende vrees voor hogere rentetarieven. Ook werd uitgekeken naar de resultaten van grote bedrijven als Apple, Microsoft en Tesla, die later deze week naar buiten komen.

6 uur geleden