Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Clubs uit Premier League weigeren internationals af te staan

Clubs uit Premier League weigeren internationals af te staan

LONDEN (ANP) - De Engelse clubs uit de Premier League liggen op ramkoers met de wereldvoetbalbond FIFA. Ze weigeren voor de komende interlandperiode spelers af te staan die wedstrijden moeten gaan spelen in landen waar het besmettingsrisico hoog is en die derhalve rood van kleur zijn op de coronakaart.

Dat betekent dat spelers die uit die landen terugkeren eerst tien dagen in een quarantainehotel in Groot-Brittannië dienen te verblijven. Voor de clubs is dat onacceptabel, omdat de betreffende internationals dan waarschijnlijk twee competitiewedstrijden moeten missen.

Volgens de koepelorganisatie van de Premier League gaat het om bijna zestig spelers van negentien clubs die komende maand naar 26 landen van de rode lijst zouden moeten reizen. "De clubs hebben unaniem besloten om deze spelers niet vrij te geven voor hun internationale verplichtingen", laat de Premier League weten.

Volgens de Engelse club is deze maatregel een gevolg van het beleid van de FIFA. De wereldvoetbalbond gaf vorig seizoen nog toestemming aan de clubs om hun internationals thuis te houden als ze bij terugkeer eerst in isolatie zouden moeten gaan. Die dispensatieregeling is echter dit voorjaar geschrapt.

Van Liverpool was al bekend dat de Egyptische aanvaller Mohamed Salah geen toestemming krijgt om met zijn land twee WK-kwalificatiewedstrijden af te werken. Waarschijnlijk zal de Engelse topclub ook de Braziliaanse internationals Fabinho, Roberto Firmino en Alisson Becker niet vrijgeven voor de komende drie WK-kwalificatieduels.

De FIFA heeft nog niet gereageerd op het standpunt van de clubs uit de Premier League, dat mogelijk navolging gaat krijgen in andere grote voetballanden.

Meer uit Voetbal

FIFA wijst verzoek KNVB af, transferdeadline blijft 31 augustus

ZEIST (ANP) - De transfermarkt sluit voor Nederlandse voetbalclubs definitief op woensdag 31 augustus om middernacht, 24 uur eerder dan in veel andere Europese landen. Voetbalbond KNVB heeft de mondiale federatie FIFA onlangs gevraagd of de deadline in Nederland met een dag verschoven kan worden, zodat die gelijk loopt met andere landen in Europa. Volgens een woordvoerster van de KNVB wees de FIFA dat verzoek echter af, omdat in de reglementen staat dat de deadline niet aangepast kan worden terwijl de transfermarkt open is.

50 minuten geleden
Van Bronckhorst: het verlangen naar de Champions League is groot

GLASGOW (ANP) - Rangers FC hoopt zich ten koste van PSV voor het eerst in ruim tien jaar weer te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. "De verschillen zullen klein zijn als ik de twee teams vergelijk", zei trainer Giovanni van Bronckhorst maandag in zijn vooruitblik op het eerste duel tussen de twee clubs van dinsdag. "Het verlangen naar de Champions League is bij beide clubs enorm groot. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor twee fantastische wedstrijden. Zij hebben verschillende wapens, maar die hebben wij ook."

1 uur geleden
Oud-international Wouters als jeugdtrainer terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jan Wouters is terug bij Ajax. De 62-jarige Utrechter gaat in Amsterdam als trainer aan de slag in de jeugdopleiding. Wouters speelde zelf jaren voor Ajax en was tussen 1998 en 2000 hoofdtrainer van de club.

5 uur geleden
Italiaanse scheidsrechter Orsato fluit Rangers FC - PSV

NYON (ANP) - Het duel Rangers FC - PSV in de play-offs van de Champions League staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato. De 46-jarige Italiaan mocht in 2020 de finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Bayern München fluiten. Zes jaar geleden leidde hij PSV - Atlético Madrid in hetzelfde toernooi.

6 uur geleden
PSV zonder Ledezma en Hoever naar Schotland

EINDHOVEN (ANP) - PSV stapt maandagmiddag met 22 spelers op het vliegtuig naar Schotland. Middenvelder Richard Ledezma en verdediger Ki-Jana Hoever ontbreken. Dinsdag is in Glasgow Rangers FC de tegenstander in de play-offs van de Champions League.

6 uur geleden
Villarreal huurt Lo Celso weer van Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - De Argentijnse international Giovani Lo Celso voetbalt dit seizoen opnieuw voor Villarreal. De Spaanse club huurt de 26-jarige spelmaker voor een jaar van Tottenham Hotspur. In de tweede helft van het vorige seizoen speelde Lo Celso ook al op huurbasis voor Villarreal, waarmee hij de halve finales van de Champions League haalde.

8 uur geleden
AS Roma wint met invaller Wijnaldum van Salernitana

SALERNO (ANP) - AS Roma is het nieuwe voetbalseizoen in Italië begonnen met een kleine overwinning. Het elftal van trainer José Mourinho won met 1-0 bij Salernitana.

19 uur geleden