Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Club van Elf: ook binnenruimtes snel open

Club van Elf: ook binnenruimtes snel open

AMSTERDAM (ANP) - Ook binnenruimtes van zogeheten doorstroomlocaties zouden volgende week woensdag alweer open kunnen, zegt de Club van Elf, de overkoepelende organisatie van een groot aantal dagattracties. Volgens directeur Kees Klesman heeft de branche vorig jaar al bewezen dat dit op een veilige manier mogelijk is. Testen van bezoekers is dan niet nodig.

Attractieparken en dierentuinen mogen volgende week woensdag weer open als de ziekenhuizen het minder druk krijgen met coronapatiënten, maar binnenruimtes blijven nog dicht, maakte het kabinet dinsdag bekend. Maar Klesman zegt dat het in de winkelcentra nu ook al erg druk is. "In een grote mall zou ik me niet veilig voelen, maar bij de leden van De Club van Elf was het vorig jaar al heel veilig met routing, signing en de inzet van ervaren personeel."

Ook ziet hij graag dat voor woensdag duidelijk is wat er precies onder binnenruimtes verstaan wordt. Wat betreft Klesman gaan de winkels in attractieparken en dierentuinen open, net als winkels in de winkelstraat. "Het is cruciaal dat daar in Veiligheidsregio's eensluidend over gedacht wordt." Hij verwacht daarover volgende week meer duidelijkheid te hebben.

Lagere toegangsprijzen als binnenruimtes dichtblijven, zitten er niet in, geeft Klesman aan. De leden van de Club van Elf hebben vorig jaar al fors moeten inleveren door ingestorte bezoekersaantallen. "Er is geen ruimte om de prijs te verlagen." Hij verwacht ook dat de attractieparken en dierentuinen de komende jaren geen extra geld kunnen steken in vernieuwingen, naast verplichte investeringen, zoals in duurzaamheid.

Bij de Club van Elf zijn 24 dagattracties aangesloten, waaronder enkele dierentuinen, de Efteling, het Rijksmuseum, Madurodam en het Spoorwegmuseum.

Meer uit Binnenland

Enorme schuifoperatie station Amsterdam Zuid goed verlopen

AMSTERDAM (ANP) - Een enorme schuifoperatie op station Amsterdam Zuid is van vrijdag op zaterdag goed verlopen. Het ging om een precisieklus. Een enorm betonnen dakdeel, van 100 meter lang en met een gewicht van ongeveer 2 miljoen kilo, werd op een reizigerstunnel geschoven. Zo'n honderd geïnteresseerden kwamen de operatie met eigen ogen bekijken, zegt een woordvoerder van Zuidasdok. Dat is het project waar de werkzaamheden deel van uitmaken.

50 minuten geleden
Man overleden na aanhouding met stroomstootwapen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 32-jarige man die vrijdagavond werd gearresteerd op de 's-Gravenweg in Rotterdam, is overleden. De politie rukte uit na een melding over een persoon in verwarde toestand en heeft de man met een stroomstootwapen onder controle gebracht. "Kort hierna werd de arrestant onwel", zegt het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol zondag in voor heel Nederland

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat stelt ook voor zondag het hitteprotocol in werking vanwege de verwachte hoge temperaturen. Zondag geldt het voor het hele land, zaterdag gaat het om de meeste provincies, meldt een woordvoerder van de organisatie zaterdagochtend. Dit protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen.

2 uur geleden
Vrouw (29) overleden door eenzijdig ongeluk Friesland

WITMARSUM (ANP) - Door een eenzijdig ongeluk in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rijpenderlaan bij Witmarsum is een 29-jarige vrouw uit de gemeente Sudwest-Fryslân overleden. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

2 uur geleden
ANWB krijgt meer pechmeldingen door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen kwamen vrijdag door het zomerse weer met pech stil te staan langs de weg. De ANWB kreeg 11 procent meer meldingen binnen, zegt een woordvoerster van de ANWB. De stijging werd vanwege het warme weer verwacht.

2 uur geleden
NS: veel mensen richting Zandvoort met de trein

ZANDVOORT (ANP) - Reizigers maken "veel gebruik" van de extra treinen die de NS inzet om strandgangers richting Zandvoort te vervoeren. Het gaat om twee treinen per uur extra vanaf Haarlem. De treinen vanaf Amsterdam zijn daarnaast langer, volgens de woordvoerder kunnen er zeker duizend mensen in.

2 uur geleden
Man (26) omgekomen bij ongeluk vlak bij Nieuw-Amsterdam

NIEUW-AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige man uit Coevorden is omgekomen bij een ongeluk vrijdagavond op de Vierslagenweg, vlak bij Nieuw-Amsterdam (Drenthe). Volgens de politie raakten twee andere inzittenden gewond, een 25-jarige man uit Coevorden en een 22-jarige man uit Klazienaveen.

2 uur geleden