Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Club Brugge niet langer koploper na gelijkspel bij Anderlecht

Club Brugge niet langer koploper na gelijkspel bij Anderlecht

BRUSSEL (ANP) - Club Brugge heeft de zege in de Champions League bij RB Leipzig geen vervolg kunnen geven in Brussel. Op bezoek bij Anderlecht bleef de titelverdediger steken op 1-1, waardoor het de koppositie kwijt is in de Belgische competitie. Bij Anderlecht stonden Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee in de basis. Bij Brugge was Noa Lang de enige Nederlander die startte.

Club kwam al na een kwartier op voorsprong na een enorme blunder van Hendrik Van Crombrugge. De Anderlecht-doelman schoof, enigszins onder druk gezet, de bal in de voeten van Mats Rits, die meteen raak schoot. Van Crombrugge herstelde zich door na een half uur een schot van Hans Vanaken te pareren. De 2-0 zou ook meer dan geflatteerd zijn geweest want de thuisploeg had het betere van het spel, maar verzuimde te scoren.

In de 75e minuut volgde alsnog de beloning. Invaller Benito Raman, weggestuurd op rechts, passeerde doelman Simon Mignolet in de korte hoek. Ruud Vormer was inmiddels ingevallen bij Club, de middenvelder wordt voorzichtig gebracht na een blessure. Zirkzee en Lang gingen in de slotfase naar de kant.

Club heeft 19 punten uit tien duels, net zoveel als surprise Union dat een beter doelsaldo heeft.

Meer uit Voetbal

Slot dankbaar voor gemaakte herinneringen bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - De naar Liverpool vertrekkende trainer Arne Slot kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Feyenoord. In drie jaar tijd pakte hij met de club onder meer de landstitel en de KNVB-beker. Ook bereikte hij in 2022 met de Rotterdammers de finale van de Conference League, waarin werd verloren van AS Roma.

30 minuten geleden
De Jong lost Geels af als 'oudste' topscorer van de Eredivisie

EINDHOVEN (ANP) - De 33-jarige Luuk de Jong heeft Ruud Geels afgelost als 'oudste' topscorer van de Eredivisie. Geels kreeg in het seizoen 1980/'81 als 32-jarige speler van Sparta de prestigieuze prijs. PSV'er De Jong werd dit seizoen met 29 goals gedeeld topscorer van de Eredivisie. Vangelis Pavlidis van AZ eindigde op hetzelfde aantal.

45 minuten geleden
Martens ook volgend seizoen hoofdtrainer van AZ

ALKMAAR (ANP) - Maarten Martens is ook volgend seizoen hoofdtrainer van AZ. Dat vertelde de Belg na het gelijkspel tegen FC Utrecht in de laatste speelronde van de Eredivisie (3-3). AZ verspeelde een voorsprong van 3-0 en is als vierde geƫindigd, goed voor een plaats in de groepsfase van de Europa League volgend seizoen.

46 minuten geleden
Heracles Almelo veilig na gelijkspel tegen Fortuna Sittard

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan zich gaan opmaken voor nog een jaar in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde in eigen huis gelijk tegen Fortuna Sittard: 0-0.

1 uur geleden
PSV dankzij De Jong langs RKC, dat zich handhaaft

EINDHOVEN (ANP) - Mede door twee doelpunten van Luuk de Jong is landskampioen PSV er op de laatste speeldag in geslaagd om RKC Waalwijk van zich af te schudden. Het werd 3-1, waardoor de Eindhovenaren op 91 punten kwamen. RKC is ondanks het verlies veilig, omdat concurrent Excelsior bij Feyenoord verloor en een minder doelsaldo heeft.

1 uur geleden
De Jong en Pavlidis delen topscorerstitel met 29 doelpunten

EINDHOVEN (ANP) - Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong zijn topscorer van de Eredivisie geworden. De spits van AZ en PSV hebben het seizoen met 29 competitietreffers afgesloten.

1 uur geleden
Sparta wint op slotdag Eredivisie van Heerenveen

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft op de slotdag van de Eredivisie met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen. De ploeg van coach Jeroen Rijsdijk was al zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal en leek lang een plaatsje te winnen in de eindrangschikking omdat FC Utrecht bij AZ tegen een 3-0-achterstand aankeek op het moment dat Camile Neghli zijn ploeg op voorsprong zette.

1 uur geleden