Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cloudbedrijf VMware stijgt op herstellend Wall Street

Cloudbedrijf VMware stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - VMware maakte maandag een koerssprong op de aandelenbeurzen in New York door overnamespeculatie rond het cloudbedrijf. De stemming op Wall Street was positief na de recente koersdruk die werd aangewakkerd door zorgen over de hoge inflatie. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder zijn voorganger Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken.

Naast de oorlog in Oekraïne laaiden ook de geopolitieke spanningen tussen Washington en Beijing op. Biden verklaarde dat de Verenigde Staten bereid zijn om geweld te gebruiken om Taiwan te verdedigen tegen China. Hij noemt dat een belofte die het land zichzelf heeft opgelegd. China erkent Taiwan niet als aparte staat en ziet het als onderdeel van China. Beijing noemde de Amerikaanse steun voor Taiwan eerder al gevaarlijk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1 procent hoger op 31.575 punten. Vorige week leed de Dow voor de achtste handelsweek op rij verlies. Dat is de langste verliesreeks in krap honderd jaar. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 3927 punten. De Nasdaq won 0,1 procent tot 11.369 punten. De techgraadmeter leed vorige week voor de zevende handelsweek op rij verlies. Dat is de langste verliesreeks sinds het uiteenspatten van de internetbubbel aan het begin van de eeuw.

Overnamegeruchten

VMware dikte meer dan 18 procent aan. Volgens persbureau Bloomberg is chip- en softwaremaker Broadcom in vergevorderde gesprekken om het cloudbedrijf over te nemen. VMware had voor de overnamespeculatie een marktwaarde van ongeveer 40 miljard dollar. Het veel grotere Broadcom, dat een beurswaarde heeft van dik 220 miljard dollar, daalde 5 procent. Michael Dell, oprichter van computerbedrijf Dell, heeft een belang van 40 procent in VMware.

Electronic Arts steeg ruim 3 procent na geruchten in de media dat de ontwikkelaar van videogames actief op zoek is naar een koper of een fusiepartner. Zo zou het bedrijf gesprekken hebben gevoerd met onder meer Disney, Apple en Amazon.

Emergent BioSolutions ging 12 procent vooruit door de zorgen over de verspreiding van het apenpokkenvirus. Het bedrijf is een leverancier van een vaccin tegen pokken dat ook gebruikt kan worden als bescherming tegen apenpokken.

Meer uit Financieel

ASML, ASMI en Besi bij grotere verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijven ASML, ASMI en Besi hoorden dinsdag bij de grotere verliezers op de Amsterdamse beurs. Volgens persbureau Bloomberg blijft de Taiwanese chipfabrikant TSMC, een grote klant van de chipmachines van ASML, namelijk voorzichtig met zijn investeringen dit jaar. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Alle aandacht gaat nu uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve, die volgende week op het programma staan.

16 minuten geleden
IEA: energietoegang voor hele wereldbevolking lukt niet per 2030

PARIJS (ANP) - De wereld gaat er niet in slagen om iedere wereldburger tegen 2030 toegang te geven tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie. Dat oordeel velt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat keek naar de voortgang van dat ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Het tempo waarmee meer mensen toegang tot energie krijgen is de laatste jaren afgenomen.

17 minuten geleden
Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

1 uur geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

1 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

2 uur geleden
Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

3 uur geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

3 uur geleden