Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cliteur: beschuldigingen van antisemitisme zijn 'grote onzin'

Cliteur: beschuldigingen van antisemitisme zijn 'grote onzin'

LEIDEN (ANP) - De Leidse hoogleraar Paul Cliteur noemt de beschuldigingen van antisemitisme "grote, maar dan ook grote onzin". Hij is er dan ook van overtuigd dat het onderzoek dat de Universiteit Leiden maandag aankondigde, niets aan het licht zal brengen. "Mijn kop rolt niet", schrijft Cliteur op LinkedIn, en "ik zie de uitkomsten met heel veel vertrouwen tegemoet". Hij voegt eraan toe: "Wijs maar aan in mijn werk, dat 'antisemitisme'. Is er niet."

De Universiteit Leiden laat onderzoek doen naar beschuldigingen van antisemitisme binnen een afdeling van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waaraan Cliteur verbonden is. Als de beschuldigingen blijken te kloppen, zijn ze volgens de universiteit "overduidelijk in strijd met de waarden waar de Universiteit Leiden voor staat".

Cliteur was tot vorige week Eerste Kamerlid namens Forum voor Democratie (FVD). Hij geldt als de intellectuele mentor van partijoprichter Thierry Baudet. Op Cliteur klinkt kritiek omdat hij niet genoeg afstand zou hebben genomen van antisemitische geluiden binnen de partij. Cliteur heeft zich achter Baudet geschaard.

Meer uit Binnenland

Vermiste man Den Haag mogelijk ontvoerd

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds zondagochtend wordt vermist, is mogelijk ontvoerd. Dat meldt de politie dinsdag. Het onderzoeksteam "houdt er sterk rekening mee dat hij tegen zijn wil ergens wordt vastgehouden".

19 minuten geleden
Kinderhulpfonds overspoeld met cadeau-aanvragen voor arme kinderen

DEVENTER (ANP) - Niet eerder stonden zoveel kinderen op de wachtlijst van het Nationaal Fonds Kinderhulp voor Actie Pepernoot, bedoeld om kinderen uit arme gezinnen toch een sinterklaascadeau te geven. Het fonds zegt dit jaar overspoeld te zijn met aanvragen. Dinsdag om 12.00 uur stonden er nog 18.684 kinderen op de wachtlijst. "Dat is superveel. Het is niet realistisch om te denken dat we ze allemaal kunnen blij maken", stelt een woordvoerster.

40 minuten geleden
VAE als voorzitter bij klimaattop: risicovol maar ook een kans

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd hebben al veel organisaties zich uitgesproken tegen het voorzitterschap van de Verenigde Arabische Emiraten op de komende klimaattop. De kritiek zwol aan toen het land bekendmaakte dat de voorzitter van de COP28 klimaatgezant Sultan Ahmed al-Jaber moest worden, topman bij ADNOC, het staatsoliebedrijf van de VAE. Twee dagen voor het begin van de grote top zien experts het voorzitterschap als "risicovol, maar een potentiële kans".

52 minuten geleden
Chemours laat afval in België verbranden als recycling niet kan

DORDRECHT (ANP) - Zo lang recycling in de Verenigde Staten niet mogelijk is, bewaart de Chemours-fabriek in Dordrecht op het eigen terrein afvalwater met daarin herbruikbare stoffen. Het bedrijf hoopt dat het transport hiervan naar de Amerikaanse vestiging in Fayetteville snel hervat kan worden. Als de maximale opslagcapaciteit in Dordrecht wordt bereikt, gaat het water met daarin chemische stoffen naar België om verbrand te worden.

54 minuten geleden
Rechtbank legt agent 200 uur taakstraf op voor fatale aanrijding

BREDA (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft een 26-jarige agent uit Eindhoven veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Hij veroorzaakte vorig jaar december een dodelijk ongeval door veel te snel te rijden. Bij de aanrijding op de Dr. Cuyperslaan in het Eindhovense stadsdeel Woensel-Zuid kwam een 31-jarige motorrijder om het leven.

1 uur geleden
Verdachte dubbele moord McDonald's zwijgt

ZWOLLE (ANP) - "Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

2 uur geleden
Meer gemeenten tellen stemmen voor Tweede Kamer opnieuw

DEN HAAG (ANP) - In meer gemeenten moeten stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen opnieuw worden geteld. Er zitten mogelijk foutjes in de tellingen, en die moeten worden opgehelderd voordat de einduitslag wordt vastgesteld.

2 uur geleden