Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Clijsters beëindigt ook derde tenniscarrière

Clijsters beëindigt ook derde tenniscarrière

NEW JERSEY (ANP) - Tennisster Kim Clijsters heeft voor de derde keer een punt achter haar carrière gezet. De 38-jarige Belgische die in februari 2020 haar rentree maakte op de WTA Tour zegt zich te gaan richten op haar familie.

"Ik wil jullie meedelen dat ik heb besloten niet langer mee te doen aan officiële toernooien. Ik kan niet wachten om te zien welke nieuwe avonturen op mijn pad komen", meldde Clijsters op Instagram. "Bedankt aan iedereen die me heeft gesteund in de afgelopen twee jaar."

De voormalig nummer 1 van de wereld stopte in 2007 al een keer omdat ze werd gehinderd door blessures. In 2009, inmiddels moeder van een dochter, keerde ze terug op de baan om binnen een maand meteen de US Open te winnen. Daarna hield ze het in 2012, met vier grandslamzeges op zak, voor gezien.

Clijsters moest haar tweede rentree aanvankelijk uitstellen wegens een knieblessure. Ook daarna kwam haar nieuwe comeback - door enkele blessures en de coronapandemie - nooit echt van de grond. Sinds haar terugkeer op het toernooi van Dubai in 2020 speelde ze slechts vijf wedstrijden. Die verloor ze alle vijf. Haar laatste partij speelde ze in oktober vorig jaar op het toernooi van Indian Wells. Daar verloor ze van de Tsjechische Katerina Siniakova.

Passie

"Mijn passie voor tennis zal nooit verdwijnen wat ik ook doe", zei Clijsters op de website van de organisatie WTA. "Ik voel een sterke behoefte om iets terug te geven aan het tennis, omdat ik er zo veel van heb gekregen. Dus, dat zal de volgende fase worden, zien wat ik kan doen."

Clijsters dacht er al een tijdje aan om te stoppen, geeft ze toe. "Ik houd er nog steeds van een balletje te slaan. Met mijn schema was drie, vier dagen trainen goed genoeg om mijn ritme te houden, maar zeker niet goed genoeg als ik nog een toernooi wilde spelen. Als ik bijvoorbeeld in Australië had willen spelen, kost me dat drie vier weken. Dat is op dit punt in ons familieleven gewoon niet mogelijk."

Meer uit Sport

Nadal sluit opnieuw niet uit dat hij terugkeert op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal heeft na zijn nederlaag tegen Alexander Zverev in de openingsronde van Roland Garros opnieuw niet uitgesloten dat hij in 2025 terugkeert op Roland Garros. Dat zei de 22-voudig grandslamkampioen in het interview op de baan.

1 uur geleden
Nadal verliest op Roland Garros in drie sets van Zverev

PARIJS (ANP) - Veertienvoudig kampioen Rafael Nadal heeft in de eerste ronde van Roland Garros verloren van Alexander Zverev. Het werd 6-3 7-6 (5) 6-3 voor de nummer 4 van de wereld.

1 uur geleden
NOC*NSF ziet opnieuw lichte toename aantal sporters

ARNHEM (ANP) - Meer Nederlanders zijn in 2023 gaan sporten. Ten opzichte van 2022 ziet NOC*NSF dat het aantal inwoners in Nederland dat wekelijks sport met ongeveer 200.000 is toegenomen, tot 9,6 miljoen. De sportkoepel constateert dat het herstel na de daling in de twee coronajaren 2020 en 2021 daarmee definitief is ingezet.

1 uur geleden
Swiatek overtuigt in Parijs bij start jacht op titelprolongatie

PARIJS (ANP) - De Poolse favoriete Iga Swiatek is haar jacht op titelprolongatie op Roland Garros begonnen met een simpele zege. De nummer 1 van de wereld was na iets meer dan een uur al klaar met de Française Léolia Jeanjean. De nummer 148 van de wereld wist drie games af te pakken: 6-1 6-2.

4 uur geleden
Sinner start solide in Parijs en klopt Eubanks in drie sets

PARIJS (ANP) - Tennisser Jannik Sinner is zonder problemen zijn eerste partij op Roland Garros doorgekomen. De Italiaan, die eerder dit jaar de Australian Open op zijn naam schreef, rekende op Court Suzanne Lenglen af met Christopher Eubanks: 6-3 6-3 6-4. De Amerikaan bereikte vorig jaar op Wimbledon de kwartfinales.

6 uur geleden
Griekspoor stijgt en start als nummer 25 aan Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor begint als nummer 25 van de wereld aan Roland Garros. De 27-jarige Nederlander, die vorige week in Genève in de kwartfinales van de Serviër Novak Djokovic verloor, steeg twee plaatsen. De hoogste positie ooit van Griekspoor is de 21e. Griekspoor neemt het dinsdag in Parijs op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.

8 uur geleden
De Jong gelooft dat hij op Roland Garros kan winnen van Alcaraz

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong gelooft dat hij kans maakt tegen wereldtopper Carlos Alcaraz op Roland Garros. De tennisser bereikte zondag bij zijn debuut de tweede ronde in Parijs en treft nu de nummer 3 van de wereld. "Ik denk dat ik kan winnen van hem", aldus de 23-jarige Nederlander.

11 uur geleden