Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Claimuitspraak tegen Iberia mogelijk slecht nieuws voor KLM

Claimuitspraak tegen Iberia mogelijk slecht nieuws voor KLM

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Iberia moet een zestal reizigers alsnog het geld voor vliegtickets terugbetalen nadat vluchten vanwege de coronapandemie in het voorjaar van 2020 niet doorgingen. De Spaanse maatschappij had het geld al overgemaakt naar bemiddelaar Schipholtickets.nl, maar die heeft klanten nooit uitbetaald. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat de verantwoordelijkheid voor het schadeloosstellen van passagiers aan luchtvaartmaatschappijen is, waarmee Iberia alsnog geld moet overmaken. De uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor KLM.

De zaak tegen Iberia werd namens de passagiers gevoerd door stichting Aviclaim die vele duizenden gedupeerde reizigers bijstaat. De claimclub werkt volgens het principe 'no cure no pay', waarbij het onder meer de kosten voor de rechtszaken op zich neemt. Bij gewonnen rechtszaken houdt Aviclaim 15 tot 25 procent van het claimbedrag in. Aviclaim publiceerde de uitspraak in de Iberia-zaak dinsdag op de eigen website. Het vonnis dateert al van 15 oktober.

Volgens Aviclaim kan de uitspraak rond Iberia grote gevolgen hebben voor onder andere KLM, waar de stichting ook tegen procedeert. KLM zou geld hebben overgemaakt aan het inmiddels failliete D-Reizen voor een eveneens in het voorjaar van 2020 geannuleerde vlucht. Volgens Aviclaim is niet D-Reizen, maar KLM er verantwoordelijk voor dat het geld op de rekening van de gedupeerde reizigers staat. Volgens Aviclaim moet KLM miljoenen euro's aan geannuleerde vliegtickets dubbel terugbetalen. De zaak tussen Aviclaim en KLM is nog onder de rechter.

Meer uit Financieel

Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiƫnten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

11 minuten geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

1 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

1 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

2 uur geleden
Maximumprijs warmtenet gaat hard omlaag dankzij goedkoper gas

DEN HAAG (ANP) - De maximale prijs die energieleveranciers mogen vragen aan klanten van warmtenetten gaat hard omlaag. De prijs voor 'stadsverwarming', die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) reguleert, is gekoppeld aan de gasprijzen en die zijn nu een stuk lager dan een jaar geleden. Het maximumtarief bedraagt daarom iets meer dan de helft van dat van vorig jaar.

2 uur geleden
Fletcher neemt hotel-restaurant Oud London over

ZEIST (ANP) - Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland, neemt het historische hotel-restaurant Oud London in Zeist over. Ook gaat de keten de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist overnemen.

2 uur geleden
VAE kondigen klimaatfonds van 30 miljard dollar aan

DUBAI (ANP/AFP) - De Verenigde Arabische Emiraten hebben een nieuw klimaatfonds aangekondigd van 30 miljard dollar. Dat geld, afkomstig uit het bedrijfsleven, is bedoeld voor investeringen in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden.

2 uur geleden