Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Claimclub: dit jaar ruim twee keer zoveel vluchten geannuleerd

Claimclub: dit jaar ruim twee keer zoveel vluchten geannuleerd

ARNHEM (ANP) - Vliegreizigers hebben dit jaar veel meer last gehad van problemen op luchthavens dan in eerdere jaren. Bijna twee keer zoveel vluchten van en naar Nederland werden geannuleerd als in 2019. Het totaalaantal vluchten lag volgens claimorganisatie EUclaim nog altijd een vijfde lager dan in het laatste jaar voor coronabeperkingen.

In juni waren de meeste problemen met vluchten. Ook in juli konden veel vluchten niet doorgaan doordat veel vakantiegangers weer weg wilden, maar hier te weinig personeel voor was om dit in goede banen te leiden. De problemen kwamen vooral door te weinig beveiligers en bagageafhandelaars op luchthavens, met name op Schiphol. Ook luchtvaartmaatschappijen zelf konden niet aan genoeg personeel komen.

De eveneens populaire vakantiemaand augustus kende opvallend genoeg juist ongeveer evenveel problemen als tijdens andere jaren. Volgens EUclaim speelt hierin mee dat medewerkers een zomerbonus kregen. Toen die in september verdween, liepen ook de problemen weer op. In november was het weer rustig doordat er minder werd gereisd.

Top 3

KLM, de grootste gebruiker van Schiphol, nam ongeveer twee derde van het aantal annuleringen voor zijn rekening: 8813. Ook easyJet en Transavia staan in de top 3. Volgens EUclaim is British Airways de verrassende nummer 4, wat komt door strenge reisbeperkingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk begin dit jaar vanwege corona.

18 februari was de dag met de meeste 'probleemvluchten'. Ruim vierhonderd van de ongeveer 1400 vluchten kampten met een annulering of meer dan drie uur vertraging door storm Eunice.

Een kleine 4 procent van alle vluchten van en naar Nederland werd in de eerste elf maanden van dit jaar geannuleerd of was ernstig vertraagd. In een normaal jaar ligt dit rond de 1 procent. In totaal ging het om 13460 annuleringen. Voor dit overzicht heeft EUclaim de eerste elf maanden van dit jaar vergeleken met volledige voorgaande kalenderjaren. Maar in december zijn er doorgaans weinig incidenten volgens de claimorganisatie, die zelf een "recordjaar" kende door de problemen.

Meer uit Financieel

Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

6 minuten geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

14 minuten geleden
Voorzitter Saudische bank vertrekt na debacle rond Credit Suisse

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Ammar al-Khudairy, de voorzitter van Saudi National Bank (SNB), heeft ontslag genomen. Volgens de Saudische bank, die grootaandeelhouder was van Credit Suisse, treedt de voorzitter om "persoonlijke redenen" af. Het vertrek van de voorzitter volgt ruim een week nadat hij met zijn opmerkingen over de noodlijdende Zwitserse bank een koersval van het aandeel veroorzaakte.

1 uur geleden
Bonden beslissen maandagmiddag over nieuwe acties streekvervoer

DEN HAAG (ANP) - De vakbonden FNV en CNV hakken maandagmiddag de knoop door of er opnieuw gestaakt gaat worden in het streekvervoer. "We zijn nog met alle partijen in gesprek, het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder van FNV. "Straks maken wij de balans op", voegt een woordvoerder van CNV daar aan toe.

2 uur geleden
Banken herstellen op groen Damrak, Pharming maakt koerssprong

AMSTERDAM (ANP) - De banken en verzekeraars toonden maandag herstel op de Amsterdamse beurs. Vrijdag laaiden de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector nog op door een forse koersval van Deutsche Bank. Eerder zorgden het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken en de redding van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse al voor onrust in de sector.

2 uur geleden
Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt "een vrij grote groep werknemers" hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in "geselecteerde markten" actief blijven, waaronder Nederland.

2 uur geleden
Topman Maersk: nog geen 'roaring twenties' in China

BEIJING (ANP) - China's economische herstel is zwakker dan verwacht. Daarvoor waarschuwt de topman van de Deense containerrederij A.P. Møller-Maersk. Volgens de baas van de grote vrachtvervoerder zijn consumenten in het Aziatische land nog erg voorzichtig ondanks dat ook China inmiddels is afgestapt van hele strenge coronamaatregelen.

3 uur geleden