Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

City pakt weer koppositie in Premier League na zege op Luton Town

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen. De ploeg van trainer Pep Guardiola won eenvoudig van Luton Town, dat achttiende staat: 5-1.

City nam al in de tweede minuut de leiding door een eigen doelpunt van de Japanner Daiki Hashioka, die een inzet van Erling Haaland van richting veranderde. Na ruim een uur verdubbelde de thuisploeg de marge via de Kroaat Mateo Kovacic. Het was pas zijn eerste doelpunt in de competitie voor City. Een kwartier voor tijd maakte Haaland er uit een penalty 3-0 van.

Ross Barkley deed tien minuten voor tijd nog wat terug namens Luton na een defensieve fout van City. In de 87e minuut maakte Jéremy Doku met een schuiver de 4-1 en in blessuretijd bepaalde verdediger Josko Gvardiol de eindstand.

Chong

Nathan Aké zat op de bank bij de koploper, die niet in de sterkste formatie aantrad. Aké viel vorige maand uit bij City en zou volgens Guardiola enkele wedstrijden missen. Tahith Chong was bij Luton de enige Nederlander binnen de lijnen.

Kevin De Bruyne had wel een basisplaats. Hij werd net als Haaland in de tweede helft gewisseld. City speelt woensdag in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. Het eerste duel in Spanje eindigde dinsdag in 3-3.

Blunder

City kwam op 73 punten na 32 wedstrijden. Concurrenten Arsenal en Liverpool, die beide 71 punten hebben, komen zondag nog in actie. Arsenal neemt het thuis op tegen Aston Villa, Liverpool ontvangt Crystal Palace. Er zijn na dit weekend nog zes duels te spelen.

Burnley verspeelde op knullige wijze een zege op Brighton & Hove Albion: 1-1. De tegen degradatie vechtende ploeg van trainer Vincent Kompany stond met 1-0 voor, maar tien minuten voor tijd blunderde keeper Arijanet Muric. Hij kreeg de bal teruggespeeld van Sander Berge, maar liet de bal onder zijn voet door glippen waardoor die in het doel verdween. Bij Brighton speelden Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke de hele wedstrijd.

Keeper Mark Flekken boekte met Brentford een belangrijke zege op Sheffield United: 2-0. Voor Brentford was het de eerste overwinning sinds 10 februari.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.