Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Citigroup laat rol bij tegengaan rassenongelijkheid onderzoeken

Citigroup laat rol bij tegengaan rassenongelijkheid onderzoeken

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Citigroup laat onderzoek doen naar de eigen rol in het tegengaan van rassenongelijkheid en de financiële mogelijkheden die het concern biedt voor niet-witte gemeenschappen. Het is de eerste grote bank op Wall Street die heeft ingestemd met een dergelijke stap.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door advocaten van de firma Covington & Burling. Volgens de bank zullen zij zich met name richten op het nalopen van de mate waarin Citigroup invulling geeft aan een eerdere toezegging op dit vlak. Het concern wilde vorig jaar 1 miljard dollar, omgerekend circa 859 miljoen euro, besteden aan initiatieven om de grote welvaartskloof in de Verenigde Staten te helpen dichten.

Het gemiddeld vermogen van een wit huishouden in het land is bijna tien keer hoger dan dat van een zwarte familie. Door investeerders en vanuit de politiek is daarom ook druk uitgeoefend op banken om transparanter te zijn over hun inspanningen om de ongelijkheid binnen de bevolking tegen te gaan.

Branchegenoten

Grote branchegenoten van Citigroup hebben vooralsnog geen gehoor gegeven aan oproepen tot extra onderzoek. Zij vonden dit niet nodig omdat er afgelopen jaar al verschillende initiatieven zijn opgezet. Dan gaat het bijvoorbeeld om investeringen in bedrijven van zwarte ondernemers en uitbreiding van de kredietverlening.

De grote investeerder BlackRock heeft na druk van aandeelhouders wel toegezegd om met een onderzoek te komen. Dat zou volgend jaar moeten gebeuren.

Meer uit Financieel

Toch geen nabetaling van FrieslandCampina voor Thaise klant

BANGKOK (ANP) - FrieslandCampina hoeft een klant in Thailand toch geen nabetaling te doen van omgerekend 58 miljoen euro. Dat heeft het gerechtshof voor Handelszaken in Thailand geoordeeld. Een lagere rechter oordeelde twee jaar geleden dat het zuivelconcern vermeende schade van die klant wel moest vergoeden. Maar daartegen ging FrieslandCampina in beroep.

35 minuten geleden
Huizen in EU voor het eerst sinds 2014 goedkoper dan jaar eerder

LUXEMBURG (ANP) - Huizen in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal gemiddeld 1,1 procent in prijs gezakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat de huizenprijzen in het landenblok op jaarbasis zijn gedaald, meldt Europees statistiekbureau Eurostat.

1 uur geleden
Geldmaat: klanten Rabobank en ING kunnen contactloos geld opnemen

WEESP (ANP) - Klanten van Rabobank en ING kunnen vanaf dinsdag geld opnemen uit een automaat zonder dat ze een bankpas in de geldautomaat hoeven te steken. Dit meldt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft. Een woordvoerster van Geldmaat meldt dat klanten van andere banken later ook contactloos geld op kunnen nemen. Klanten moeten daarbij nog wel de pincode intoetsen.

1 uur geleden
Spaanse elektrische autofabrikant maakt debuut op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de Spaanse elektrische voertuigenfabrikant QEV Technologies op de Amsterdamse beurs levert het bedrijf een beurswaarde van 221 miljoen euro op. De notering volgde na een fusie met een lege beurshuls. Met het opgehaalde kapitaal wil QEV de productie in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona opvoeren.

2 uur geleden
Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiële schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

4 uur geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

5 uur geleden