Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cisco Systems stijgt op lager Wall Street na sterk kwartaal

Cisco Systems stijgt op lager Wall Street na sterk kwartaal

NEW YORK (ANP) - Cisco Systems behoorde donderdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur voor telecombedrijven presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Ook verhoogde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele boekjaar. Het aandeel werd 3,8 procent hoger gezet.

De stemming op Wall Street bleef echter negatief na de verliesbeurt een dag eerder. De hoop dat de Amerikaanse centrale bank de rente in de toekomst minder sterk hoeft te verhogen nu de inflatie wat lijkt af te koelen, werd woensdag al de grond ingeboord door de beter dan verwachte Amerikaanse winkelverkopen. Ook waarschuwden verschillende beleidsmakers van de Federal Reserve dat het nog veel te vroeg is om gas terug te nemen wat renteverhogingen betreft.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,7 procent lager op 33.304 punten. De brede S&P 500 leverde 1,1 procent in tot 3916 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 1,2 procent tot 11.054 punten.

De retailsector bleef in de belangstelling staan na de waarschuwing van warenhuisketen Target voor een mogelijk teleurstellend feestdagenseizoen. Target (min 1,3 procent) zelf ging verder omlaag na de koersval van 13 procent een dag eerder.

Branchegenoot Macy's, die voorbeurs met resultaten kwam, dikte meer dan 10 procent aan. Het concern verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij sterke verkopen van zijn luxe-artikelen. Macy's is onder meer eigenaar van de luxe warenhuizen van Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury.

Warenhuis- en winkelketen Kohl's zakte daarentegen 3,2 procent na teleurstellende resultaten. Het bedrijf trok ook zijn verwachtingen voor het hele jaar in vanwege de onzekere macro-economische omstandigheden en het eerder aangekondigde vertrek van topvrouw Michelle Gass.

Bath & Body Works maakte een koerssprong van haast 25 procent dankzij goed ontvangen resultaten. Ook verhoogde de verkoper van verzorgingsproducten zijn verwachtingen voor het hele jaar. De maker van chips en videokaarten Nvidia won 0,9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

Alibaba steeg 2,2 procent. Het Chinese webwinkelconcern, dat ook een notering heeft in New York, dook afgelopen kwartaal onverwacht in de rode cijfers. Het bedrijf kondigde desondanks wel aan om nog meer eigen aandelen te gaan inkopen.

De euro was 1,0340 dollar waard, tegen 1,0390 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,8 procent in prijs tot 84,09 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 91,84 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

14 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

17 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

19 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden