Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

Cisco eindigde 5,8 procent hoger. De fabrikant van netwerkapparatuur boekte in het afgelopen kwartaal, het laatste van zijn gebroken boekjaar, meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Bovendien gaf het bedrijf een optimistische verwachting af voor het huidige boekjaar.

Beleggers verwerkten daarna nieuwe macro-economische data. Het aantal aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten daalde vorige week. Daarnaast werd duidelijk dat de industrie rond de stad Philadelphia weer wat actiever is geworden in augustus.

Rentebesluit

Over het aankomende rentebesluit in september kwamen gemengde signalen naar buiten. De president van de plaatselijke Federal Reserve van Kansas, Esther George, verklaarde dat de Amerikaanse centralebankenkoepel "al veel heeft gedaan" om de inflatie in te dammen. Haar evenknie in San Francisco, Mary Daly, opperde dat de rente voor het jaareinde moet worden verhoogd tot boven de 3 procent.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 33.999,04 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 4283,74 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 12.965,34 punten.

Estée Lauder

Kohl's zakte bijna 8 procent. De Amerikaanse winkelketen verlaagde zijn verwachtingen voor de omzet en winst dit jaar. Volgens het bedrijf zet de hoge inflatie de bestedingen van de middeninkomens onder druk en geven klanten per bezoek minder uit.

Estée Lauder sloot 1,8 procent hoger Het cosmeticabedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan kenners hadden verwacht. De omzetverwachting voor het hele jaar viel echter tegen.

Olieprijzen

Apothekersketen Walgreens Boots Alliance zakte 6,4 procent. Het bedrijf moet samen met branchegenoot CVS (min 1,2 procent) en supermarktconcern Walmart (min 0,3 procent) 650 miljoen dollar boete betalen. De bedrijven deden volgens een rechter niet genoeg om verslavingen aan pijnstillers onder klanten in de staat Ohio te voorkomen.

De euro was 1,0090 dollar waard, tegen 1,0117 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent in prijs tot 90,56 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder op 96,58 dollar per vat.

Meer uit Financieel

FNV: medewerkers Bijenkorf gaan voor het eerst sinds 1971 staken

AMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van de Bijenkorf gaan staken. Op dinsdag verliep een ultimatum dat vakbond FNV had gesteld. Als de directie niet snel over de brug zou komen met een "fatsoenlijke loonsverhoging", zou het werk worden neergelegd. Dat gebeurt dus binnenkort, aldus FNV. De laatste keer dat er werd gestaakt bij de Bijenkorf was volgens de bond in 1971. Toen ging het om medewerkers van een distributiecentrum in Woerden. Daarvoor was de Februaristaking in 1941 de laatste keer dat het werk werd neergelegd, weet de bond.

21 minuten geleden
Reuters: Shell en ExxonMobil beginnen verkoop Noordzee-activa

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcerns Shell en ExxonMobil zijn het verkoopproces voor activa in het Britse en Nederlandse deel van de Noordzee begonnen. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat het gaat om een gezamenlijke verkoop van aardgasbezittingen.

25 minuten geleden
VS: klaar om Europa te helpen met onderzoek gaslekken

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten staan klaar om Europa te helpen bij het onderzoek naar de gaslekken in de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2, die lopen van Rusland naar Duitsland via de Oostzee. Dat zei een functionaris van het Witte Huis.

48 minuten geleden
Koerssprong moederbedrijf Thuisbezorgd.nl op Beursplein 5

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway was dinsdag de sterkste stijger in de leidende index op Beursplein 5. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl schoot omhoog na een handelsupdate. Daarin sprak het AEX-fonds de verwachting uit van een positief resultaat in de tweede helft van dit jaar.

49 minuten geleden
Mogelijk sancties Moskou tegen Oekraïens Naftogaz, gasprijs piekt

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Moskou legt mogelijk sancties op aan het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz. Daarvoor waarschuwde het Russische Gazprom. Het dreigement zorgde voor beroering op de gasmarkt. De Europese gasprijs steeg kort voor de sluiting van de beurs met bijna 20 procent.

1 uur geleden
Rusland zou aansturen op lagere olieproductie OPEC+-landen

MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie verminderen om daarmee de olieprijzen te stutten. Rusland zou dit tijdens de volgende vergadering in oktober willen voorstellen, meldden bronnen aan persbureau Reuters. De reductie zou moeten neerkomen op 1 miljoen vaten per dag.

1 uur geleden
Kiev: gaslekken Nord Stream terroristische daad Moskou

KIEV (ANP/AFP) - De gemelde lekken in de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen, die van Rusland naar Europa lopen, zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een "terroristische aanval" door Moskou. Die beschuldiging uitte Oekraïne. "Het grootschalige 'gaslek' van Nord Stream is niets meer dan een door Rusland geplande terroristische aanval en een daad van agressie jegens de EU", zei de presidentiële adviseur van Kiev, Mikhaylo Podolyak, op Twitter.

1 uur geleden