Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

Cisco eindigde 5,8 procent hoger. De fabrikant van netwerkapparatuur boekte in het afgelopen kwartaal, het laatste van zijn gebroken boekjaar, meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Bovendien gaf het bedrijf een optimistische verwachting af voor het huidige boekjaar.

Beleggers verwerkten daarna nieuwe macro-economische data. Het aantal aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten daalde vorige week. Daarnaast werd duidelijk dat de industrie rond de stad Philadelphia weer wat actiever is geworden in augustus.

Rentebesluit

Over het aankomende rentebesluit in september kwamen gemengde signalen naar buiten. De president van de plaatselijke Federal Reserve van Kansas, Esther George, verklaarde dat de Amerikaanse centralebankenkoepel "al veel heeft gedaan" om de inflatie in te dammen. Haar evenknie in San Francisco, Mary Daly, opperde dat de rente voor het jaareinde moet worden verhoogd tot boven de 3 procent.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 33.999,04 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 4283,74 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 12.965,34 punten.

Estée Lauder

Kohl's zakte bijna 8 procent. De Amerikaanse winkelketen verlaagde zijn verwachtingen voor de omzet en winst dit jaar. Volgens het bedrijf zet de hoge inflatie de bestedingen van de middeninkomens onder druk en geven klanten per bezoek minder uit.

Estée Lauder sloot 1,8 procent hoger Het cosmeticabedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan kenners hadden verwacht. De omzetverwachting voor het hele jaar viel echter tegen.

Olieprijzen

Apothekersketen Walgreens Boots Alliance zakte 6,4 procent. Het bedrijf moet samen met branchegenoot CVS (min 1,2 procent) en supermarktconcern Walmart (min 0,3 procent) 650 miljoen dollar boete betalen. De bedrijven deden volgens een rechter niet genoeg om verslavingen aan pijnstillers onder klanten in de staat Ohio te voorkomen.

De euro was 1,0090 dollar waard, tegen 1,0117 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent in prijs tot 90,56 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder op 96,58 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Cryptobedrijven en Spotify omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Wall Street is maandag onder druk van winstnemingen lager geëindigd. Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van een belangrijk banenrapport later deze week. Muziekstreamingdienst Spotify maakte wel een koerssprong van 7,5 procent. Het bedrijf kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken.

52 minuten geleden
EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

2 uur geleden
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

3 uur geleden
Chipbedrijven omlaag na lange winstreeks, AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (ANP) - De beursgraadmeters in Amsterdam zijn maandag lager geëindigd, mede door een negatieve start van de aandelenhandel op Wall Street. Vooral chipaandelen, die de laatste maanden flink omhooggingen, werden lager gezet. Zo verloor ASMI 6,4 procent en Besi 3,4 procent. Toch hebben beleggers niets te klagen, de aandelenkoers van ASMI is sinds de start van het jaar nog altijd bijna verdubbeld. Het aandeel Besi is ruim twee keer zoveel waard geworden.

5 uur geleden
OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

6 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

7 uur geleden
Bezorgers: nagenoeg alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond

DEN HAAG (ANP) - Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

7 uur geleden