Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Circuitdirecteur heeft niets te klagen na 'droomuitslag'

Circuitdirecteur heeft niets te klagen na 'droomuitslag'

ZANDVOORT (ANP) - Directeur Robert van Overdijk van het circuit van Zandvoort had na de tweede overwinning van Max Verstappen in de Dutch GP niets te klagen. "Een droomuitslag. Dit is waar je vooraf op hoopt en voor tekent, maar niet op rekent", zei Van Overdijk.

Ruim 100.000 toeschouwers zagen Verstappen net als vorig jaar, toen de Dutch GP voor het eerst sinds 1985 weer werd gehouden in de Formule 1, winnen op het circuit in de duinen. "Als je vandaag niet kan lachen, dan gaat er iets niet goed met je. Het was een geweldig feest en voor zover ik weet heeft iedereen zich prima gedragen", aldus de circuitdirecteur.

"Ik kan eigenlijk niets negatiefs verzinnen over dit weekend. De rookbommen die zaterdag tijdens de kwalificatie werden afgestoken en op de baan gegooid, zijn wel een van de vele evaluatiepunten. We hebben nog zoveel te wensen over voor volgend jaar. Ik maak me geen zorgen dat we dan minimaal een even goede, zo niet een betere, editie drie kunnen neerzetten."

Het contract van Zandvoort met de organisatie van de Formule 1 loopt nog een jaar door, maar bevat een optie om ook in 2024 en 2025 te racen in de Noord-Hollandse duinen. "We zijn nu al bezig met 2023", aldus Van Overdijk. "Dit is het weekend waarin je sponsors kan laten zien wat we voor ze kunnen betekenen en zij voor ons. Dat geldt ook voor de gemeente Zandvoort. We hebben laten zien dat we hier een 'bucketlist-evenement' van maken. De gesprekken over de periode na 2023 zijn gaande, die hopen we voor 1 november af te ronden."

Meer uit Sport

Handbalsters overklassen ook Oekraïne op WK: 40-21

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn na opnieuw een riante zege zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales van het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het team van bondscoach Per Johansson versloeg in het Deense Frederikshavn het zwakke Oekraïne met 40-21 en klom met de behaalde punten naar de eerste plaats in poule uit de hoofdronde met 8 punten. Spanje en Tsjechië staan op 6 punten.

22 minuten geleden
Oekraïne: toelaten Russen op Spelen is 'beschamend besluit'

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in felle bewoordingen het besluit van het IOC om Russische en Belarussische sporters onder neutrale vlag toe te laten op de Olympische Spelen in Parijs veroordeeld. "Het IOC heeft Rusland feitelijk groen licht gegeven om de Olympische Spelen te bewapenen", zei minister Dmytro Koeleba van Buitenlandse Zaken op X. "Omdat het Kremlin iedere Russische en Belarussische sporter als wapen zal gebruiken in de oorlogspropaganda."

1 uur geleden
Verstappen krijgt bokaal op FIA-gala en voorspelt zwaarder seizoen

BAKOE (ANP/RTR) - Formule 1-coureur Max Verstappen denkt dat het behalen van een eventuele vierde wereldtitel in 2024 een lastige opgave zal worden. "Alle teams leren bij, dus het zal volgend jaar echt wel een stuk dichter bij elkaar zitten", voorspelde de Nederlander in Bakoe.

1 uur geleden
NOC*NSF: controle op voorwaarden Russische deelname Spelen lastig

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF verwacht dat het lastig zal zijn om goed te controleren of individuele sporters uit Rusland en Belarus aan de gestelde voorwaarden voldoen om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt de sportkoepel in een korte reactie op het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om individuele sporters uit de twee landen onder strenge voorwaarden toe te laten.

3 uur geleden
Van der Poel denkt in 2024 ook aan deelname Luik-Bastenaken-Luik

BENICASSIM (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel denkt serieus aan deelname aan de heuvelklassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2024. Hij reed de eendaagse voorjaarswedstrijd alleen in 2020 en werd toen zesde. De Nederlandse wereldkampioen op de weg beseft wel dat de concurrentie bij een nieuwe deelname enorm is.

3 uur geleden
Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

4 uur geleden
Hamilton spreekt schande van aantijgingen 'integere' Susie Wolff

BAKOE (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft schande gesproken van de behandeling van Susie Wolff, de directeur van de F1 Academy, door de internationale autosportfederatie FIA.

4 uur geleden