Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Circa 7300 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds half juli

Circa 7300 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds half juli

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 7301 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds 19 juli.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 41.409 positieve tests. Dat is 56 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 25 juli komt het weektotaal boven de 40.000 uit.

Gemiddeld zijn er in de afgelopen week 5916 positieve tests per dag gemeld. Dat gemiddelde stijgt voor de 27e dag op rij. Toen de stijging begin oktober startte, waren er gemiddeld zo'n 1600 positieve tests per dag. Dat betekent dat het aantal nieuwe coronagevallen binnen een maand bijna is verviervoudigd. Precies een week geleden waren er 4600 positieve tests, de woensdag ervoor iets meer dan 3700 en nog een woensdag eerder zo'n 1900.

Aantal sterfgevallen stijgt

Amsterdam telde 343 positieve tests. Dat is het hoogste aantal in welke gemeente dan ook sinds 29 juli. In Rotterdam kregen 332 mensen te horen dat het virus bij hen is aangetroffen. Daarna volgen Den Haag (145), Apeldoorn (118) en Utrecht (97). In slechts zes gemeenten testte geen enkele inwoner positief, het laagste aantal sinds 23 juli.

Ook het aantal sterfgevallen stijgt. In de afgelopen dag kreeg het RIVM 17 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Onder hen zijn twee inwoners van Enschede en twee mensen uit Delft. Verder gaat het om inwoners van Almere, Zwolle, Maastricht, Staphorst, Veenendaal, Houten, Landgraaf, Dalfsen, Venray, Hillegom, De Ronde Venen, Wageningen en Heemstede.

2,1 miljoen positieve tests

Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen dag zijn gestorven. Uit de weekcijfers van dinsdag kwam echter wel naar voren dat vrijwel alle mensen van wie het overlijden is geregistreerd, in de afgelopen weken zijn overleden. Er zat maar een enkele melding van langer geleden tussen.

Op dinsdag meldde het RIVM twintig sterfgevallen door corona. Voor het eerst sinds begin juni zijn er twee dagen achter elkaar meer dan tien doden gemeld. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 86 sterfgevallen, gemiddeld zo'n twaalf per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 28 mei.

Ruim 600 dagen geleden werd het eerste coronageval in Nederland vastgesteld. Inmiddels zijn meer dan 2,1 miljoen positieve tests geregistreerd. Van 18.357 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Meer uit Gezond

Aantal coronagevallen lijkt verder te stijgen

BILTHOVEN/UTRECHT (ANP) - Steeds meer mensen lijken het coronavirus onder de leden te hebben. Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater is voor de negende week op rij gestegen en staat nu op het hoogste niveau sinds het begin van het jaar. In de afgelopen negen weken is de zogenoemde virusvracht vertienvoudigd, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Tot nu toe ruim 450 blaarbehandelingen bij wandelaars Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Het Rode Kruis heeft woensdag tot dusver bijna 450 blaarbehandelingen uitgevoerd bij deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Volgens een woordvoerster van de hulporganisatie is dat ongeveer hetzelfde aantal als in voorgaande jaren.

1 dag geleden
Zorgverzekeraars bevestigen onderzoek mogelijke fraude Co-Med

TILBURG (ANP) - De zorgverzekeraars doen onderzoek naar mogelijke fraude bij de inmiddels failliete commerciële huisartsenketen Co-Med. Dat onderzoek begon enkele maanden geleden en loopt nog. Een woordvoerder van CZ, dat als grootste verzekeraar de afhandeling van de keten coördineert, bevestigt dit na berichtgeving van EenVandaag.

1 dag geleden
Oud-kandidaat-premier Plasterk niet vervolgd om medisch bedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Ronald Plasterk, die eerder dit jaar in beeld was om premier te worden van het huidige kabinet, wordt niet vervolgd voor mogelijk gesjoemel bij een medisch bedrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Advocaat Henri Sarolea had aangifte tegen Plasterk gedaan, omdat die de wet zou hebben overtreden.

1 dag geleden
Huisartsen en apothekers: meer maatregelen tegen medicijnentekort

UTRECHT (ANP) - Apothekers en huisartsen willen dat de overheid meer doet, nu de tekorten van medicijnen oplopen. De maatregelen die het vorige kabinet in juni had aangekondigd, zijn niet genoeg, vinden de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

1 dag geleden
Lichte daling ziekteverzuim dit jaar volgens arbodiensten

UTRECHT (ANP) - Het ziekteverzuim is het afgelopen kwartaal licht gedaald vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is er echter sprake van een stijging. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

1 dag geleden
Massaclaim tegen GGD'en om datalek coronatesten afgewezen

AMSTERDAM (ANP) - De GGD'en hoeven geen schadevergoeding te betalen aan alle mensen die in een databank van coronatesten stonden, en van wie de gegevens mogelijk door een dataroof op straat zijn komen te liggen. "De vrees dat gegevens in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen is niet voldoende" voor een schadevergoeding, oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag.

1 dag geleden