Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cipiers Epstein sluiten deal met justitie na aanklacht

Cipiers Epstein sluiten deal met justitie na aanklacht

NEW YORK (ANP) - De cipiers die multimiljonair en veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein hadden moeten bewaken toen die in de gevangenis een einde aan zijn leven maakte, hebben een deal met de openbaar aanklager gesloten om niet te worden vervolgd voor het vervalsen van verslagen. In ruil voor hun vrijheid beloofden ze justitie van informatie te voorzien over het gevangeniswezen en interne voorvallen ten tijde van Epsteins dood.

De cipiers lieten acht uur lang na om te controleren of de 66-jarige pedofiel nog leefde. In plaats daarvan zaten Tova Noel en Michael Thomas achter hun bureaus, waar ze op internet op zoek waren naar meubels, motorfietsen en sportnieuws, staat in de aanklacht uit 2019. Ze hadden Epstein om het half uur moeten controleren maar kwamen zeker twee uur lang niet in beweging. Volgens de openbaar aanklager "leken ze te slapen".

Noel en Thomas zijn ervan beschuldigd dat zij herhaaldelijk verslagen vervalsten, waarin ze stelden de gevangenen meerdere malen te hebben geteld. Dankzij de deal met justitie mogen de twee weer naar huis onder begeleiding. Wel gingen ze akkoord met een taakstraf van 100 uur.

Een rechter moet de overeenkomst nog goedkeuren. Vanuit de Amerikaanse politiek is afwijzend gereageerd op de deal. Zo noemde de gematigde Republikeinse senator Ben Sasse de deal "belachelijk". "Dit is onacceptabel", zei Sasse in een verklaring. "De leider van een internationaal pedofielennetwerk is de dans ontsprongen, hij nam de geheimen van zijn medeplichtigen mee het graf in, en nu gaan deze cipiers afval oprapen langs de weg."

Meer uit Buitenland

Persbureau: Macron te druk met boerenoverleg voor G7-top

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron neemt niet deel aan het overleg met de leiders van andere G7-landen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Bronnen bij het Franse presidentieel paleis zeggen tegen het agentschap dat in zijn plaats minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné aanschuift. Macron zelf is in overleg met boze boeren.

1 uur geleden
Zelensky na twee jaar oorlog: we zullen winnen

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zwoer zaterdag dat zijn land Rusland zal verslaan in de oorlog. Het is precies twee jaar geleden dat Rusland de grootschalige invasie in Oekraïne begon.

3 uur geleden
VK: tot nu toe 350.000 Russen gewond of gedood in Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Britse ministerie van Defensie stelt dat sinds het begin van de invasie in Oekraïne zo'n 350.000 Russische militairen gewond of gedood zijn. Daarnaast zouden ten minste 2700 tanks en 5000 pantserinfanterievoertuigen zijn vernietigd. Toch is de militaire aanwezigheid nu groter dan aan het begin van de invasie.

5 uur geleden
Medvedev zegt dat Rusland wraak neemt voor sancties

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland zal "wraak" nemen voor de nieuwe sancties van westerse landen. Dat zegt oud-president Dmitri Medvedev, die tegenwoordig ondervoorzitter is van de Russische veiligheidsraad. De sancties werden opgelegd vlak voor de grootschalige oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat en na de dood van oppositiepoliticus Aleksej Navalny, die onder verdachte omstandigheden overleed in een Russische gevangenis.

5 uur geleden
Paus zegt volgens het Vaticaan afspraken af om 'milde griep'

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - De paus heeft zijn afspraken voor zaterdag afgezegd. Hij heeft een "milde griep", aldus een verklaring van het Vaticaan. De 87-jarige kerkvorst heeft op zaterdag meestal afspraken met functionarissen van de kerk en een aantal privéontmoetingen. Details over de toestand van de paus zijn niet bekendgemaakt.

6 uur geleden
NAVO-chef roept op niet de moed te verliezen rond Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg roept op om de moed niet te verliezen wat betreft de oorlog in Oekraïne. Het land heeft successen geboekt in de strijd en langer standgehouden dan velen vooraf dachten, zegt hij in een verklaring op de dag dat wordt stilgestaan bij de start van de Russische invasie, twee jaar geleden.

6 uur geleden
Rellen bij boerenbeurs waar Franse president Macron aanwezig is

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Boze boeren hebben een landbouwbeurs in Parijs bestormd, waar de Franse president Emmanuel Macron net was aangekomen. Demonstranten van de bonden FNSEA, Jeunes agriculteurs en Coordination rurale braken door een poort en drongen binnen. Daar raakten ze in gevecht met beveiligers.

7 uur geleden