Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cijferstroom houdt aan op Wall Street, Coca-Cola wat omlaag

Cijferstroom houdt aan op Wall Street, Coca-Cola wat omlaag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag iets lager aan de handelsweek begonnen, na de nieuwe records op vrijdag. Beleggers op Wall Street krijgen komende week een grote stroom bedrijfsresultaten te verwerken. Frisdrankproducent Coca-Cola was een van de bedrijven die de boeken opende.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 0,3 procent op 34.089 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 4179 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 14.009 punten.

Coca-Cola heeft nog altijd last van de coronacrisis. Die raakt bijvoorbeeld de verkoop als gevolg van de sluiting van horeca. In landen waar economieën langzaam weer opengaan merkt het bedrijf herstel. Dit jaar wordt daarom op meer winst en omzet gerekend. Verder wil Coca-Cola zijn Zuid-Afrikaanse bottelaar CCBA naar de beurs brengen. Het aandeel Coca-Cola ging een fractie omlaag.

Harley-Davidson

Ook gamewinkelketen GameStop (plus 8 procent) wist de aandacht op zich gericht. Het bedrijf maakte bekend dat topman George Sherman uiterlijk komende zomer vertrekt. Een nieuwe roerganger moet helpen bij de overgang van de computerspellenverkoper naar een meer e-commercebedrijf. Voor het weekend werd nog bekend dat Sherman 12 miljoen dollar aan aandelen van GameStop had verkocht.

Motorfietsenfabrikant Harley-Davidson verraste met veel beter dan verwachte resultaten en werd daar door beleggers voor beloond. Het aandeel steeg in de vroege handel meer dan 12 procent. Daarmee lijkt de ingezette strategie, waarbij het bedrijf zich meer richt op segmenten waar het sterk in is, zoals touringmotoren en de grotere cruiser-modellen, de juiste.

Coinbase

Automaker Tesla verloor 2,6 procent. Politie in Texas onderzoekt een dodelijk ongeluk waarbij een Tesla betrokken was. Naar verluidt zou de auto op zijn automatische piloot hebben gereden toen het ongeval zaterdag plaatsvond.

Ook Coinbase trok de aandacht. De handelsbeurs voor digitale munten maakte vorige week zijn debuut op Wall Street. Het bedrijf gaf geen eigen aandelen uit maar aandeelhouders verkochten hun bestaande stukken. Topman Brian Armstrong verkocht op de eerste dag 292 miljoen dollar aan aandelen. Het aandeel Coinbase zakte 3 procent.

Verder verloor de producent van fitnessapparatuur Peloton Interactive 4,3 procent. Eerder werd bekend dat een kind om het leven is gekomen door een ongeluk met een loopband van Peloton. Het bedrijf noemde een advies van de veiligheidstoezichthouder CPSC om de loopbanden niet meer door kinderen en huisdieren te laten gebruiken "onnauwkeurig".

Meer uit Financieel

Platenlabel UMG wil hoger inkomen Drake via nieuw streamingmodel

AMSTERDAM (ANP) - Artiesten als Drake en Taylor Swift zouden binnenkort weleens fors meer kunnen gaan verdienen aan hun muziek via streamingdiensten. Hun platenmaatschappij Universal Music Group (UMG) praat volgens bronnen van persbureau Bloomberg met streamingplatform SoundCloud voor een andere verdeling van de beloning voor hun artiesten.

20 minuten geleden
Amerikaanse tak cryptobeurs Binance komt niet meer aan dollars

PALO ALTO (ANP) - De Amerikaanse dochteronderneming van cryptobeurs Binance zegt problemen te hebben met banken. Daardoor is het voor klanten binnenkort niet meer mogelijk om tegoeden in dollars aan te houden bij Binance.US. Klanten hebben tot dinsdag de tijd dit geld van hun accounts op het handelsplatform te halen.

28 minuten geleden
AEX koerst af op hoger begin door hoop rentepauze in VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. De hoop dat de Federal Reserve volgende week de rente niet verder gaat verhogen, is weer toegenomen na nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is gestegen tot het hoogste niveau sinds oktober 2021. De Amerikaanse arbeidsmarkt lijkt daarmee te verslechteren en de Fed zou daardoor een pauze kunnen inlassen met de renteverhogingen.

59 minuten geleden
Nieuwe baas centrale bank van onder inflatie zuchtend Turkije

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een nieuwe baas voor de centrale bank van het land aangesteld. Hafize Gaye Erkan wordt de eerste vrouwelijke gouverneur van de centrale bank. Ze heeft als belangrijkste taak het rentebeleid te normaliseren in Turkije, dat kampt met een torenhoge inflatie.

1 uur geleden
Aziatische beurzen stijgen na zwakke Chinese inflatiecijfers

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen vrijdag overwegend omhoog. Beleggers verwerkten de zwakker dan verwachte Chinese inflatiecijfers, die wijzen op een verdere verzwakking van het economische herstel in het land. De hoop dat China spoedig met meer steunmaatregelen zal komen om de economie aan te jagen namen daardoor echter toe. Grote Chinese banken zouden de spaarrentes al hebben verlaagd om de bestedingen aan te jagen en beleggers hopen dat Chinese centrale bank binnenkort de officiële rentetarieven ook gaat verlagen om de economie te stimuleren.

1 uur geleden
Nederlandse industrie produceerde fors minder in april

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse industriebedrijven produceerden in april in doorsnee 12,1 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de vierde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien en het was de grootste daling sinds april 2009.

2 uur geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden