Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cijferperiode loopt ten einde, ogen op Aegon, Adyen en CBS

Cijferperiode loopt ten einde, ogen op Aegon, Adyen en CBS

DEN HAAG (ANP) - De drukke periode met de publicatie van bedrijfsresultaten loopt ten einde, maar ook deze week komen nog enkele grote bedrijven met cijfers. Beleggers kijken daarvoor met name naar donderdag, als verzekeraar Aegon, betaalbedrijf Adyen en bouwer BAM de boeken openen. Daarnaast komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag met een eerste berekening over hoe de Nederlandse economie zich heeft ontwikkeld in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bouwconcern BAM had in het eerste kwartaal van dit jaar nog te kampen met de aanhoudende impact van toeleveringskwesties en vertragingen bij enkele projecten. Ook de afgekoelde woningmarkt zat het concern niet mee. Zo verkocht BAM de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk minder woningen dan een jaar eerder. Topman Ruud Joosten was echter optimistisch: het orderboek bleef op een goed niveau en gezien de hoeveelheid bouwprojecten die nog in de pijplijn zaten, verwachtte BAM voor de rest van dit jaar hogere woningverkopen.

Bij de halfjaarcijfers van Aegon is het de vraag in hoeverre het goede begin van dit jaar is doorgezet richting de tweede helft van 2023. Aegon, dat geen losse kwartaalresultaten meer geeft, liet in mei in een handelsupdate weten dat de verzekeraar in het eerste kwartaal een sterke commerciële groei kende. Begin juli werd bekend dat de overname van de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van Aegon door ASR was afgerond. ASR betaalde daarvoor 2,5 miljard euro en gaf Aegon een aandelenbelang van 30 procent.

Doorberekend

Beleggers kijken verder ook naar de Verenigde Staten. Daar zal de Amerikaanse centrale bank woensdag de notulen van zijn laatste beleidsvergadering vrijgeven. De aantekeningen, die na het slot van de Europese markten worden vrijgegeven, bevatten mogelijk meer aanwijzingen over toekomstige rentestappen. Een nieuw rentebesluit staat op de planning voor september.

Vlak voor het weekend werden de rentezorgen op de beursvloer nog aangewakkerd door het cijfer over de Amerikaanse producentenprijzen. Die prijzen van fabrikanten worden namelijk doorberekend in de prijzen die consumenten uiteindelijk betalen. Bij een aanhoudend hoge inflatie kan de Amerikaanse centrale bank langer doorgaan met het verhogen van de rente.

Meer uit Financieel

Mattel grote winnaar op Wall Street door overnamespeculaties

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel stond maandag in het middelpunt van de belangstelling op Wall Street door overnamespeculaties. Investeringsmaatschappij L Catterton zou een bod op het bedrijf, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, hebben uitgebracht, zo meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het aandeel schoot omhoog na het nieuws en sloot ruim 15 procent hoger.

6 minuten geleden
Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

1 uur geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

3 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

4 uur geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

6 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

6 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

8 uur geleden