Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ChristenUnie vraagt om meer steun voor prostitutie

ChristenUnie vraagt om meer steun voor prostitutie

DEN HAAG (ANP) - De financiële noodregelingen voor ondernemers in corona-problemen moeten ook voor prostituees gelden, ook als ze daar nu strikt genomen niet onder vallen, vindt coalitiepartij de ChristenUnie. De partij "verwacht veel meer actie van het kabinet" omdat veel mensen in de prostitutie "vaak noodgedwongen" doorwerken, tegen de overheidsadviezen in.

Prostituees vallen veelal net buiten de boot, stelt Kamerlid Stieneke van der Graaf van de kleinste regeringspartij. Vaak zijn ze niet ingeschreven als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) waardoor ze niet onder de noodmaatregel voor zelfstandige ondernemers vallen. Sommigen kunnen ook geen beroep doen op de bijstand omdat ze niet lang genoeg in Nederland wonen.

Door de oproep voor financiële steun staat de partij naast sekswerkersorganisaties, terwijl ze daar normaal gesproken juist tegenover staat. De partij is namelijk fel tegenstander van prostitutie.

"De toename van het aantal advertenties op internet doet een grote verschuiving naar de thuisprostitutie vermoeden", stelt Van der Graaf. Dat zou ook komen doordat veel bordelen de deuren sluiten. De partij pleit voor een verbod op online-advertenties voor prostitutie. Daarnaast moet er extra hulp komen voor "vrouwen die nu het moedige besluit nemen om uit de prostitutie te stappen. Er vindt een stille ramp plaats en het kabinet doet te weinig", aldus de ChristenUnie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kabinet brengt Kamer monter verslag uit van strijd tegen corona

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet brengt donderdag in de Tweede Kamer opnieuw, en steeds opgewekter, verslag uit van de strijd tegen het coronavirus. Nu Nederland herademt en telkens wat verder van het slot af gaat, neemt ook de spanning in de vergaderzaal van de Kamer af. Fractievoorzitters maken plaats voor zorgspecialisten.

1 uur geleden
Kabinet bezorgd over geweld tegen demonstranten VS

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse regering is bezorgd over het geweld dat de Amerikaanse autoriteiten gebruiken tegen anti-racismedemonstranten en journalisten. Maar het is aan de Amerikanen om een oordeel te vellen over hun president, zegt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken).

7 uur geleden
Strafproces tegen Wilders gaat op 29 juni verder

DEN HAAG (ANP) - Het hoger beroep in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders wordt op 29 juni hervat. De zitting is in het Justitieel Complex Schiphol, kondigt het gerechtshof in Den Haag woensdag aan.

15 uur geleden
CDA wil ook coronasteun voor zelfstandigen in grensstreek

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartij CDA wil dat het kabinet nog deze maand met een oplossing komt voor zelfstandig ondernemers die in Nederland hun brood verdienen, maar net over de grens met België of Duitsland wonen. Zij komen niet in aanmerking voor de coronaregelingen van de overheid.

15 uur geleden
Kabinet hoopt steunloket flexwerkers deze maand te openen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat toch aan de slag met een steunregeling voor ontslagen flexwerkers die net buiten de bestaande coronamaatregelen vallen. Uitkeringsorganisatie UWV streeft ernaar het loket op 22 juni te openen. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) had de regeling als optie voorgesteld aan de Tweede Kamer, met de kanttekening dat ze "grote nadelen kent". Op initiatief van D66 en de PvdA heeft de Kamer toch voor de regeling gestemd.

18 uur geleden
Asscher volgend jaar opnieuw lijsttrekker PvdA

DEN HAAG (ANP) - Huidig fractievoorzitter Lodewijk Asscher is volgend jaar opnieuw lijsttrekker voor de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen. De termijn voor tegenkandidaten om naar voren te stappen is verstreken, zonder dat iemand zich heeft gemeld.

20 uur geleden
Kabinet wil 10.000 extra woonplekken voor dak- en thuislozen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil uiterlijk eind volgend jaar 10.000 extra woonplekken gerealiseerd hebben voor dak- en thuislozen. Daarvoor slaat het de handen ineen met onder meer gemeenten en woningcorporaties. Dat melden de staatssecretarissen Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en Tamara van Ark (Sociale Zaken).

21 uur geleden