Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ChristenUnie: verhoog leeftijd voor wiet naar 21 jaar

ChristenUnie: verhoog leeftijd voor wiet naar 21 jaar

DEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie wil dat de leeftijd om wiet en hasj te kunnen kopen omhoog gaat van 18 naar 21 jaar. Partijleider Mirjam Bikker zal daar woensdag voor pleiten tijdens een debat over het drugsbeleid. Het kabinet wil al onderzoeken of de leeftijd voor tabak naar 21 jaar kan en Bikker vindt het "niet uit te leggen" dat dit niet gebeurt voor cannabis.

"Tieners horen niet thuis in een coffeeshop", aldus de nieuwe leider van de ChristenUnie. "Blowen is verslavend, slecht voor je gezondheid en funest voor de ontwikkeling van onze jongeren." Door de leeftijd te verhogen, komen minder jongeren met wiet in aanraking en zullen er waarschijnlijk minder verslaafd raken, redeneert Bikker.

Zij verwijt progressieve partijen, zoals D66, jongeren "aan hun lot over te laten" door drugsgebruik als "heilig huisje" te beschouwen. Volgens die partij schiet juist het huidige beleid tekort. "Méér bestrijding, méér drugswetten, méér repressie en méér stoere taal gaan het verschil niet maken", aldus D66.

Of er steun is voor het plan van de ChristenUnie moet nog blijken. In 2012 pleitte de partij ook al voor het verhogen van de leeftijdsgrens. Ook is de partij voor het sluiten van alle coffeeshops.

Meer uit Politiek

Europese Commissie: EU-landen moeten internet beter beveiligen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft geen last van de wereldwijde internetstoring, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het is wel van "cruciaal belang" dat de EU-lidstaten hun internetbeveiligingscapaciteit vergroten. Ook vindt de Commissie dat de EU-landen hun inwoners bewuster moeten maken van het belang van internetbeveiliging.

7 uur geleden
Veldkamp belt collega Jordanië na diplomatieke rel om tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp belt later vrijdag met zijn Jordaanse evenknie naar aanleiding van een tweet van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.

8 uur geleden
BuZa heeft last van storing, geen hinder bij andere ministeries

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft last van de wereldwijde computerstoring, bevestigt een woordvoerster na een rondgang door het ANP. Waar het departement precies last van heeft, kon ze nog niet zeggen.

9 uur geleden
Diverse Europese landen willen migratiedeal zoals met Albanië

WOODSTOCK (ANP) - Verschillende Europese landen voelen voor vergelijkbare migratie-overeenkomsten zoals Italië die heeft gesloten met Albanië. Premier Dick Schoof zei na afloop van de top van de Europese Politieke Gemeenschap dat het hem op de top was opgevallen dat ook Albanië duidelijk had aangegeven deze constructie te willen.

21 uur geleden
Premier Schoof had 'leuk gesprekje' met koning Charles

WOODSTOCK (ANP) - Premier Dick Schoof heeft op een top van Europese staatshoofden en regeringsleiders op het Engelse landgoed Blenheim een "leuk gesprekje" gevoerd met koning Charles.

23 uur geleden
Geen boycot van Hongarije: Van Weel gaat naar Boedapest

WOODSTOCK (ANP) - Minister David van Weel van Justitie en Veiligheid (VVD) gaat maandag naar een informeel ministersoverleg in Boedapest. Verschillende partijen in de Europese Unie en ook binnen Van Weels eigen VVD roepen inmiddels op tot een boycot van Hongarije om het solistische optreden van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Maar volgens premier Dick Schoof "is hier in het kabinet geen discussie over geweest".

1 dag geleden
Kabinet belooft gedupeerden in oktober opheldering over spaartaks

DEN HAAG (ANP) - Spaarders en beleggers die de afgelopen jaren mogelijk te veel belasting hebben betaald over hun beleggingen, ontvangen in oktober een brief over de stappen die ze kunnen ondernemen om geld terug te vragen. Dat meldt staatssecretaris Folkert Idsinga (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. Hij reageert daarmee op een uitspraak van de Hoge Raad. Die keurde in juni een herstelregeling af voor Nederlanders die zijn gedupeerd door de zogeheten vermogensrendementsheffing in box 3, ofwel de spaartaks.

1 dag geleden