Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ChristenUnie: onderzoek geloofsvervolging in Nederland

ChristenUnie: onderzoek geloofsvervolging in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet laten onderzoeken op welke schaal mensen in Nederland worden vervolgd en bedreigd vanwege hun levensovertuiging. Dat vindt althans de ChristenUnie, die hierover vragen stelt aan de minister van Justitie.

Aanleiding is onderzoek van de onderzoeksdienst van Amsterdam naar bedreigingen bij bekeringen of geloofsverlaten. Daaruit blijkt onder meer dat er bommeldingen zijn gedaan bij een kerk waar ex-moslims gedoopt werden. De onderzoekers hebben overigens niet kunnen vaststellen op welke schaal geloofsvervolging in de hoofdstad voorkomt.

Daarom moet het kabinet onderzoek laten doen naar de "aard en omvang" van bedreiging en geweld aan het adres van geloofsverlaters en bekeerlingen, vindt CU-Kamerlid Stieneke van der Graaf. "In Nederland heb je vrijheid om te geloven en om niet te geloven. Het is onacceptabel als mensen worden bedreigd of mishandeld, omdat ze besluiten van geloof te veranderen", zegt zij. "We mogen zulke diepe inbreuken op de godsdienstvrijheid en de vrijheid om niet te geloven in dit land niet toelaten."

Ook de politie moet meer kennis in huis krijgen over dit onderwerp, stelt de kleinste coalitiepartij.

Meer uit Binnenland

Klijnsma: cijfers asielopvang provincies cadeau voor minister

DEN HAAG (ANP) - Minister Marjolein Faber (Asiel) wil de spreidingswet intrekken, maar ze krijgt in november van alle provincies nog gewoon informatie over hoeveel asielzoekers en andere vluchtelingen in welke gemeenten worden opvangen. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, noemt dat "een cadeau voor de minister". "Je ziet welke gemeenten veel doen en welke geen moer."

51 minuten geleden
Bedrijven in haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM (ANP) - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren van nieuw talent en andere maatregelen om de arbeidsmarktkrapte op te lossen blijven ook experts en technici van buiten Nederland nodig", zegt ondernemersorganisatie voor de Rotterdamse haven en industrie Deltalinqs op Prinsjesdag.

1 uur geleden
Met dit budget kunnen we toeslagenaffaire niet voorkomen, zegt AP

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat zij met een budget van 49 miljoen euro, toegekend in de miljoenennota, nieuwe uitdagingen niet goed kan aanpakken. De privacywaakhond wijst op een berekening van de parlementaire-enquĂȘtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening, die een budget van 100 miljoen euro heeft aanbevolen.

1 uur geleden
VNG ziet van kabinet nog weinig oplossingen voor gemeenten

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) had gehoopt dat het kabinet op Prinsjesdag met een plan zou komen hoe gemeenten worden ondersteund bij zaken als bestaanszekerheid en het bouwen van woningen. Dat daar in de miljoenennota niet op wordt ingegaan, vindt VNG-voorzitter Sharon Dijksma teleurstellend.

1 uur geleden
VluchtelingenWerk in Ter Apel kijkt waar hulp nodig is

TER APEL (ANP) - VluchtelingenWerk Nederland is gearriveerd in Ter Apel om te inventariseren waar eventueel bijgesprongen kan worden, ziet een verslaggever van het ANP. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) liet eerder op dinsdag weten dat er mogelijk asielzoekers buiten moeten slapen, omdat het aanmeldcentrum vol is.

2 uur geleden
NOC*NSF maakt zich zorgen ondanks goed nieuws over bezuinigingen

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF heeft positief gereageerd op het feit dat het kabinet in 2025 niet bezuinigt op sport, maar de sportkoepel vreest negatieve gevolgen bij andere plannen. Dat schrijft NOC*NSF in een reactie op de miljoenennota.

2 uur geleden
Volgend jaar flink minder dan 1 miljard euro naar woningbouw

DEN HAAG (ANP) - Volgend jaar gaat niet 1 miljard, maar zo'n 317 miljoen euro extra naar woningbouw. Dat staat in de begroting van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO). Coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben afgesproken om tot en met 2029 in totaal 5 miljard euro te investeren in nieuwe woningen. Naar verwachting wordt dat totaalbedrag wel gehaald, maar niet zo snel als gepland. Zo'n 700 miljoen euro wordt volgens een woordvoerder pas in 2030 uitgegeven.

2 uur geleden