Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

LOS ANGELES (ANP) - Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, die hem tijdens de Oscarceremonie zondagnacht in Los Angeles een klap in het gezicht gaf. Dat heeft de politie aan het blad Variety laten weten. Smith, die zelf was genomineerd in de categorie beste acteur, gaf Rock de klap nadat de komiek een grap had gemaakt over zijn vrouw, Jada Pinkett-Smith.

De politie zegt "te weten van een incident tussen twee individuen gedurende het Academy Awards-programma. Het incident betrof de ene persoon die de andere een klap gaf. Het individu dat betrokken is ziet af van aangifte." Mocht de "betrokken partij" op een later moment aangifte willen doen, dan kan de politie daarmee helpen, luidt het bericht van de politie van Los Angeles.

Rock maakte een grap over G.I. Jane, een film waarin Demi Moore met gemillimeterd haar een militair met die bijnaam speelt. Smith reageerde woedend: nadat hij Rock een klap had gegeven zei hij: "Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond." Pinkett-Smith lijdt aan de haarziekte alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt.

Excuses

Smith maakte zijn excuses aan de Academy bij het in ontvangst nemen van de Oscar voor beste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol als Richard Williams, de vader van de tennissende zussen Serena en Venus Williams. "Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen." Hij bood geen excuses aan Rock aan.

De Academy, die de prijzen uitreikt, reageerde op het incident via Twitter en liet weten "geen enkele vorm van geweld" toe te staan. Volgens de website Deadline zou Smith, indien Rock wel aangifte doet en Smith schuldig wordt bevonden, zes maanden in de cel kunnen belanden en een boete kunnen krijgen tot een bedrag van 100.000 dollar (91.321 euro).

Meer uit Buitenland

Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in VS

LITTLE ROCK (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen andere personen raakten gewond nadat zware tornado's vrijdag over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten zijn geraasd, schrijft CNN.

2 uur geleden
Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

5 uur geleden
Media: Trump arriveert dag voor voorgeleiding in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Donald Trump vliegt maandag vanuit zijn woonplaats in Florida naar New York, één dag voor zijn voorgeleiding in een rechtszaal in Manhattan. Hij zal maandagavond in zijn Trump Tower verblijven, schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie. De voormalig president wordt dinsdagmiddag (lokale tijd) verwacht in het gerechtsgebouw van Manhattan.

6 uur geleden
Zeker 600 gewonden bij zware tornado Arkansas

LITTLE ROCK (ANP/DPA) - Een zware tornado heeft de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden, berichtte een plaatselijke zender vrijdag. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.

9 uur geleden
Merendeel VN-Veiligheidsraad bezorgd over kernwapens in Belarus

NEW YORK (ANP/AFP) - Het overgrote deel van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maakt zich zorgen over het plaatsen van kernwapens in Belarus. Alleen Rusland, eigenaar van de kernkoppen, vindt dat er niets mis is met de plaatsing in het buurland. Rusland heeft een veto in de Veiligheidsraad, dus van een resolutie zal het niet komen.

12 uur geleden
Advocaat Trump: schikking zullen we niet accepteren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zal een mogelijke schikking in de strafzaak tegen hem niet accepteren. Advocaat Joe Tacopina zegt in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC News dat daar "nul" kans op is.

15 uur geleden
'Blade runner' Oscar Pistorius komt niet vervroegd vrij

PRETORIA (ANP/AFP) - De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, ook wel bekend als 'blade runner', komt niet vervroegd vrij. Zijn verzoek is afgewezen, aldus de verantwoordelijke autoriteiten. De 36-jarige man blijft vastzitten voor het doodschieten van zijn vriendin.

17 uur geleden