Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

LOS ANGELES (ANP) - Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, die hem tijdens de Oscarceremonie zondagnacht in Los Angeles een klap in het gezicht gaf. Dat heeft de politie aan het blad Variety laten weten. Smith, die zelf was genomineerd in de categorie beste acteur, gaf Rock de klap nadat de komiek een grap had gemaakt over zijn vrouw, Jada Pinkett-Smith.

De politie zegt "te weten van een incident tussen twee individuen gedurende het Academy Awards-programma. Het incident betrof de ene persoon die de andere een klap gaf. Het individu dat betrokken is ziet af van aangifte." Mocht de "betrokken partij" op een later moment aangifte willen doen, dan kan de politie daarmee helpen, luidt het bericht van de politie van Los Angeles.

Rock maakte een grap over G.I. Jane, een film waarin Demi Moore met gemillimeterd haar een militair met die bijnaam speelt. Smith reageerde woedend: nadat hij Rock een klap had gegeven zei hij: "Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond." Pinkett-Smith lijdt aan de haarziekte alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt.

Excuses

Smith maakte zijn excuses aan de Academy bij het in ontvangst nemen van de Oscar voor beste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol als Richard Williams, de vader van de tennissende zussen Serena en Venus Williams. "Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen." Hij bood geen excuses aan Rock aan.

De Academy, die de prijzen uitreikt, reageerde op het incident via Twitter en liet weten "geen enkele vorm van geweld" toe te staan. Volgens de website Deadline zou Smith, indien Rock wel aangifte doet en Smith schuldig wordt bevonden, zes maanden in de cel kunnen belanden en een boete kunnen krijgen tot een bedrag van 100.000 dollar (91.321 euro).

Meer uit Buitenland

Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

23 minuten geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

44 minuten geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

1 uur geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

2 uur geleden
President Iran: zware reactie als onze belangen worden geschaad

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft gewaarschuwd dat zelfs "kleinste actie" om Iraanse belangen te ondermijnen beantwoord zal worden met een "zwaar, grootschalig en pijnlijk optreden" tegen de dader. Hij verklaarde dat volgens Iraanse media in een gesprek met emir Tamim bin Hamad al-Thani van Qatar.

2 uur geleden
Australisch weerbureau meldt einde El Niño

CANBERRA (ANP/RTR) - Het nationale weerbureau van Australië meldt dat El Niño is afgelopen. Dit terugkerende weerfenomeen, dat in de zomer van 2023 begon, zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur in de Stille Oceaan rond de evenaar.

2 uur geleden
Vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Duikers hebben een vierde lichaam gevonden na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore. Na het incident van 26 maart zijn nog twee mensen vermist. De autoriteiten denken dat ook zij om het leven zijn gekomen.

3 uur geleden