Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

LOS ANGELES (ANP) - Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, die hem tijdens de Oscarceremonie zondagnacht in Los Angeles een klap in het gezicht gaf. Dat heeft de politie aan het blad Variety laten weten. Smith, die zelf was genomineerd in de categorie beste acteur, gaf Rock de klap nadat de komiek een grap had gemaakt over zijn vrouw, Jada Pinkett-Smith.

De politie zegt "te weten van een incident tussen twee individuen gedurende het Academy Awards-programma. Het incident betrof de ene persoon die de andere een klap gaf. Het individu dat betrokken is ziet af van aangifte." Mocht de "betrokken partij" op een later moment aangifte willen doen, dan kan de politie daarmee helpen, luidt het bericht van de politie van Los Angeles.

Rock maakte een grap over G.I. Jane, een film waarin Demi Moore met gemillimeterd haar een militair met die bijnaam speelt. Smith reageerde woedend: nadat hij Rock een klap had gegeven zei hij: "Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond." Pinkett-Smith lijdt aan de haarziekte alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt.

Excuses

Smith maakte zijn excuses aan de Academy bij het in ontvangst nemen van de Oscar voor beste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol als Richard Williams, de vader van de tennissende zussen Serena en Venus Williams. "Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen." Hij bood geen excuses aan Rock aan.

De Academy, die de prijzen uitreikt, reageerde op het incident via Twitter en liet weten "geen enkele vorm van geweld" toe te staan. Volgens de website Deadline zou Smith, indien Rock wel aangifte doet en Smith schuldig wordt bevonden, zes maanden in de cel kunnen belanden en een boete kunnen krijgen tot een bedrag van 100.000 dollar (91.321 euro).

Meer uit Buitenland

Rusland meldt opnieuw verovering dorpjes in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de verovering van twee dorpjes aan het front in Oekraïne. Een daarvan ligt in de noordoostelijke regio Charkiv en het andere in de oostelijke regio Donetsk.

42 seconden geleden
Oekraïne vindt Russische nucleaire oefeningen 'chantage'

KYIV (ANP/RTR) - De aankondiging van Rusland om oefeningen te houden met nucleaire wapens voor het slagveld, zijn niets anders dan de voortdurende nucleaire chantage van Moskou. Dat vindt een woordvoerder van de Oekraïense militaire inlichtingendienst.

15 minuten geleden
Hamas blijft met Israël onderhandelen over staakt-het-vuren

DOHA (ANP/AFP) - Hamas blijft met Israël onderhandelen over een staakt-het-vuren. Een woordvoerder van de groepering meldt dit nadat Israël burgers in het oosten van Rafah heeft opgeroepen te evacueren, wat mogelijk wijst op een Israëlisch grondoffensief in die stad in Gaza.

40 minuten geleden
EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

2 uur geleden
Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

JERUZALEM (ANP/DPA) - Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land. De krant Haaretz schrijft dat de premier toen op het punt stond een krans te leggen.

2 uur geleden
Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

BRUSSEL (ANP) - Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van Transparency International (TI).

2 uur geleden
Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.

3 uur geleden