Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cholera en diarree bedreigen jonge kinderen in Jemen

Cholera en diarree bedreigen jonge kinderen in Jemen

SANAA (ANP) - Meer dan vijf miljoen kinderen in Jemen onder de 5 jaar hebben een verhoogde kans op cholera of diarree. Dat heeft vooral te maken met de extreme regenval die het land sinds deze maand teistert, stelt UNICEF. Daardoor wordt de toegang tot schoon drinkwater en sanitair bemoeilijkt.

UNICEF heeft onder andere hygiënesets, emmers, handdoeken, ontsmettingsmiddelen en chloor verstrekt aan de getroffen gezinnen. De organisatie waarschuwt voor het welzijn van de kinderen. "Kinderen in Jemen worden nog steeds geconfronteerd met een groot aantal bedreigingen voor hun voortbestaan", stelt het kinderfonds van de VN. "De verdere verspreiding van cholera, het coronavirus en ondervoeding zullen de last die kinderen en hun gezinnen ondervinden alleen maar verergeren".

UNICEF zegt dat cholera en acute diarree te voorkomen en te behandelen zijn. "Onze reactie is er dan ook op gericht om ervoor te zorgen dat gezinnen blijvend toegang hebben tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, terwijl zij tegelijkertijd weten hoe de gezondheidsrisico's verminderd kunnen worden."

Meer uit Buitenland

Advocaat Trump benadrukt noodzaak onschendbaarheid president

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een advocaat van Donald Trump is door de rechters van het hooggerechtshof ondervraagd over de vraag of Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. Trump is de eerste oud-president in de Amerikaanse geschiedenis die zich moet verantwoorden in een strafzaak. Hij was zelf niet bij het hooggerechtshof in Washington aanwezig omdat hij bij de strafzaak tegen hem in New York moet zijn over het betalen van zwijggeld aan een pornoster.

1 uur geleden
Landen met gegijzelden in Gaza roepen Hamas op ze vrij te laten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Achttien landen hebben in een verklaring Hamas opgeroepen om de mensen vrij te laten die sinds 7 oktober worden gegijzeld. Het gaat om landen waarvan een of meerdere burgers in Gaza worden vastgehouden.

2 uur geleden
Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

SACRAMENTO (ANP) - Toetsenist Mike Pinder, een van de oprichters van de Britse band The Moody Blues, is overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Pinder overleed woensdag thuis in het bijzijn van zijn familie.

3 uur geleden
Hof New York draait veroordeling Weinstein uit 2020 terug

NEW YORK (ANP) - Een gerechtshof in New York heeft de veroordeling van oud-filmproducent Harvey Weinstein voor seksueel misbruik uit 2020 teruggedraaid. De rechters oordeelden dat hij destijds geen eerlijk proces heeft gehad, bericht The New York Times.

3 uur geleden
Belgische hulpverlener en zoontje omgekomen bij bombardement Gaza

BRUSSEL (ANP) - Een Belgische hulpverlener en zijn 7-jarige zoontje zijn omgekomen door een Israëlisch bombardement op de Gazastrook. De 33-jarige Abdallah Nabhan werkte daar voor het Belgische agentschap voor ontwikkelingssamenwerking Enabel. Buitenlandminister Hadja Lahbib roept de Israëlische ambassadeur bij zich om opheldering te vragen.

4 uur geleden
België wil uitleg van Chinese ambassadeur over spionage

BRUSSEL (ANP) - De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib roept de Chinese ambassadeur ter verantwoording voor het hacken van de computer van een Belgische parlementariër.

5 uur geleden
Justitie Madrid wil onderzoek tegen vrouw premier stilleggen

MADRID (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Madrid verzet zich tegen een onderzoek naar eventuele belangenverstrengeling van de vrouw van premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez. Woensdag werd door een onderzoeksrechter bekendgemaakt dat er een onderzoek is begonnen naar aanleiding van berichten dat Gómez in 2020 mogelijk particuliere bedrijven had geholpen bij het ontvangen van geld, steun of opdrachten van de overheid. Haar man is sinds 2018 premier van het land.

5 uur geleden