Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

Topman Benjamin Loh bezoekt deze week Arizona samen met een Nederlandse delegatie met onder meer demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Economische Zaken Micky Adriaansens. Momenteel werken er al achthonderd mensen voor ASM in Arizona, meldt Bloomberg.

Met het nieuwe hoofdkantoor wil ASM diens wereldwijde aanwezigheid uitbreiden, aldus Loh. Het bedrijf is van plan ook in 2024 meer personeel aan te nemen, hoewel de groei van de chipindustrie afneemt. Zoveel mensen als de afgelopen jaren zal het chipbedrijf echter niet meer aannemen. "Je zou kunnen zeggen dat de tijd van het grote werven voorbij is", zegt Loh volgens Bloomberg.

Minder orders

In oktober meldde het chipbedrijf nog dat het minder orders had ontvangen in het derde kwartaal om een zwakke vraag uit de markt. Wel groeide de omzet in het derde kwartaal en werd er winst gemaakt.

Rutte en Adriaanse zijn samen met de Vlaamse minister-president Jan Jambon op zogeheten economische missie in de Verenigde Staten. Maandag en dinsdag waren ze in Arizona. Woensdag is Rutte in San Francisco.

Meer uit Financieel

Vesteda beperkt huurverhoging tot maximaal 4 procent

AMSTERDAM (ANP) - Vesteda kiest dit jaar voor een vrijwillige beperking van de huurverhoging en verhoogt op 1 juli de huren met maximaal 4 procent, meldt de grote woningbelegger en -verhuurder. Het demissionaire kabinet werkt ondertussen aan een wetswijziging voor een maximale huurverhoging van 6,8 procent voor de vrije huursector.

47 minuten geleden
Toeristenbelasting stijgt in 2024, Amsterdam blijft het duurst

HEYTHUYSEN (ANP) - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen in Nederland dit jaar gemiddeld 2,34 euro toeristenbelasting per persoon per nacht. Dat is dik 8 procent meer dan in 2023, meldt Bungalowparkoverzicht.nl in een jaarlijks onderzoek naar de belasting. De verschillen per gemeente zijn groot. Zo heeft Amsterdam opnieuw de hoogste toeristenbelasting van 16,76 euro per persoon per nacht.

1 uur geleden
BKR ziet aantal mensen met schulden en achterstanden verder dalen

TIEL (ANP) - Het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening is vorig jaar verder gedaald, van minder dan 439.000 eind 2022 naar ruim 413.000. Volgens het Bureau Krediet Registratie (BKR) daalt ook het aantal Nederlanders met een lening.

1 uur geleden
Gasbedrijf Woodside ziet lng-vraag 50 procent stijgen in 10 jaar

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zal de komende tien jaar met 50 procent stijgen. Dat verwacht de grote Australische gasproducent Woodside Energy. Volgens Woodside-topvrouw Meg O'Neill zal met name in opkomende economieën in Azië de vraag naar lng sterk toenemen.

2 uur geleden
Rusland gaat export benzine zes maanden verbieden

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland gaat vanaf 1 maart zes maanden lang de export van benzine verbieden omdat het land te maken heeft met een toenemende binnenlandse vraag van bijvoorbeeld boeren en omdat er onderhoudswerkzaamheden aan olieraffinaderijen staan gepland. Dat meldde een woordvoerder van vicepremier Alexander Novak. Rusland levert veel benzine aan landen in onder meer Afrika.

3 uur geleden
Puma ziet komst grote sportevenementen als aanjager vraag sneakers

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse sportmerk Puma verwacht dat de vraag naar sneakers in de loop van dit jaar aantrekt, in aanloop naar de grote sportevenementen zoals het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen in Parijs. De komende maanden blijft de vraag echter nog wel zwak.

4 uur geleden
ASMI stijgt in licht lagere AEX in afwachting kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI behoorde dinsdag tot de stijgers in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. De chiptoeleverancier maakt na de slotbel de kwartaalcijfers bekend en beleggers zijn vooral benieuwd naar de vooruitzichten van het bedrijf. De laatste tijd is er meer vraag naar chips door de opkomst van toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

4 uur geleden