Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chiptoeleverancier ASMI breidt productielocatie Singapore uit

Chiptoeleverancier ASMI breidt productielocatie Singapore uit

SINGAPORE (ANP) - ASM International gaat vanwege het wereldwijde chiptekort zijn productielocatie in Singapore fors uitbreiden. De toeleverancier aan de chipindustrie wil een tweede fabrieksvloer realiseren bij de onlangs opgeleverde productiefaciliteit, die maandag officieel werd onthuld.

De nieuwe locatie werd eind 2020 al voltooid, maar pas nu officieel geopend. De uitbreiding, waarvoor de schop binnenkort in de grond gaat, moet tegen 2023 zijn afgerond. Met de onlangs gerealiseerde locatie en de uitbreiding zal de productiecapaciteit van ASMI in Singapore volgens het bedrijf verviervoudigen. De wereldwijde capaciteit zal daardoor drie keer groter zijn.

Het bedrijf herhaalde zijn eerdere doelstelling dat voor 2025 op een omzet wordt gemikt die tussen de 2,8 miljard en 3,4 miljard euro ligt, geholpen door de opbrengsten uit de nieuwe fabriek in Singapore.

Meer uit Financieel

FT: investeerder CVC kondigt mogelijk maandag beursgang Damrak aan

LONDEN (ANP) - De grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is van plan mogelijk al op maandag haar plannen bekend te maken voor een beursgang in Amsterdam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. CVC had deze beursgang meermaals uitgesteld in verband met onrust op de beurzen.

1 uur geleden
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken.

2 uur geleden
Shell koploper AEX door verder stijgende olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was vrijdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Shell profiteerde van de stijgende olieprijzen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Iran zou volgens veiligheidsdiensten namelijk binnen 48 uur een directe aanval kunnen doen op Israëlisch grondgebied. Israël heeft al gezegd dan terug te zullen slaan op Iraans grondgebied.

4 uur geleden
Berlijns warenhuis KaDeWe overgenomen door Thaise investeerder

BERLIJN (ANP/DPA) - Het gebouw waarin het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, zit, is overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group. De grote toeristische trekpleister was deels eigendom van het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa, dat al een tijdje last heeft van geldproblemen. Daardoor kwam KaDeWe zelf ook in nood.

5 uur geleden
Olie hoger om dreiging aanval Iran, brandstof mogelijk duurder

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten rekening houden met verder stijgende prijzen van brandstof aan de pomp. De olieprijzen zijn namelijk gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden, aangejaagd door de onrust in het Midden-Oosten. Iran zou werken aan een directe aanval op Israël als vergelding voor de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië vorige week.

5 uur geleden
JPMorgan Chase onder druk op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De grootste bank van de Verenigde Staten zag de omzet en winst afgelopen kwartaal stijgen. De bank bleef daarbij profiteren van de hoge rente en zag de rente-inkomsten verder stijgen. Topman Jamie Dimon waarschuwde wel voor de aanhoudende geopolitieke onzekerheden in de wereld en het risico van een hardnekkige inflatie. Ook denkt de topman dat de positieve impact van de hoge rente op de winst in de toekomst zal afnemen.

6 uur geleden
FNV vreest voor zo'n 200 banen bij chemiefabriek Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Vakbond FNV vreest dat een groot deel van de werknemers van chemiebedrijf Indorama Ventures in Rotterdam hun baan verliest omdat de fabriek mogelijk sluit. De vakbond hoopt maandag meer duidelijkheid te krijgen van de directie door een protest. Komt die duidelijkheid niet, dan volgt misschien een staking, meldt een woordvoerder van de FNV.

7 uur geleden