Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chipmaker Nvidia daalt op Wall Street na resultaten

Chipmaker Nvidia daalt op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Nvidia behoorde donderdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse chipmaker presteerde afgelopen kwartaal slechter dan verwacht. Ook kwam het bedrijf met teleurstellende prognoses, waarmee de zorgen over een zwakkere chipmarkt toenamen. Vooral de vraag naar de producten van het bedrijf op het gebied van games viel tegen. Het aandeel werd 1 procent lager gezet.

De stemming op Wall Street was nog altijd voorzichtig. Beleggers kijken vooral uit naar de belangrijke bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, zal vrijdag een toespraak houden en beleggers zijn vooral benieuwd wat hij gaat zeggen over de omvang van de renteverhogingen in de komende maanden. Hogere rentes zijn over het algemeen slecht nieuws voor aandelenbeleggingen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 0,2 procent op 32.912 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 4150 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 12.479 punten.

Amerikaanse economie

Voorbeurs werd nog bekendgemaakt dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 0,6 procent is gekrompen ten opzichte van een jaar geleden. Dat is iets minder dan de krimp van 0,9 procent die eerder werd gemeld. Daarnaast bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering licht is gedaald.

Peloton kelderde haast 15 procent. De maker van fitnessapparatuur zag de verkopen afgelopen kwartaal fors teruglopen en zakte dieper in de rode cijfers. Peloton wist een dag eerder nog een vijfde aan beurswaarde te winnen na de aankondiging dat het bedrijf zijn hometrainers en loopbanden ook via Amazon wil gaan verkopen.

Tesla

Salesforce zakte ruim 7 procent na tegenvallende verwachtingen van het softwarebedrijf voor het huidige kwartaal. De resultaten van cloudbedrijf Snowflake vielen wel in de smaak. Dat aandeel werd 19 procent hoger gezet.

Tesla daalde 0,5 procent en was ruim 295 dollar per aandeel waard. De fabrikant van elektrische auto's heeft het aandeel voor de tweede keer in twee jaar gesplitst. Het aandeel sloot woensdag voor de splitsing op ruim 891 dollar. Tesla-aandeelhouders krijgen drie aandelen voor elk aandeel dat ze bezitten. Door een aandeel te splitsen trachten bedrijven het aandeel beter betaalbaar te houden voor kleinere beleggers.

De euro was net iets minder waard dan de dollar en noteerde op 0,9963 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 95,13 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 101,95 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Opnieuw grote Duitse treinstaking aangekondigd

BERLIJN (ANP/DPA) - Treinpersoneel in Duitsland gaat van donderdagavond tot vrijdagavond weer staken. Dat heeft de Duitse spoorbond GDL aangekondigd. Naar verwachting leidt de actie tot uitval van duizenden treinen. Zowel regionale als langeafstandstrajecten zullen volgens de vakbond worden geraakt, evenals de forensenlijnen in Hamburg en Berlijn en goederentreinen.

25 minuten geleden
Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

5 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

5 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

5 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

6 uur geleden