Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chipfabrikant Intel daalt op rood Wall Street

Chipfabrikant Intel daalt op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Intel was een van de verliezers op een overwegend negatief Wall Street. Financieel directeur Dave Zinsner van de chipfabrikant leek op een investeerdersbijeenkomst negatiever over het lopende kwartaal te zijn dan Intel eerder was geweest, en dat leidde tot een koerstik van 5,3 procent. Ook branchegenoten als AMD, Qualcomm en Broadcom daalden. De verliezen liepen daar op tot 3,2 procent.

Novavax werd juist ruim 5 procent meer waard. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat een panel van toezichthouder FDA de aanbeveling heeft gedaan het coronavaccin van Novavax goed te keuren voor volwassen in de Verenigde Staten. Aanbevelingen van het panel worden doorgaans door de FDA opgevolgd. Het vaccin van Novavax zal het vierde coronavaccin zijn dat in de VS wordt toegelaten.

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig na twee winstbeurten op rij. Beleggers wachtten vooral op het Amerikaanse inflatiecijfer, dat aan het einde van de week naar buiten komt. Dat cijfer speelt namelijk een grote rol in het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. Om de hard oplopende inflatie af te remmen is de Fed al begonnen met het verhogen van de rente.

Twitter

Twitter steeg 0,8 procent. Het sociale-mediabedrijf wil Tesla-topman Elon Musk toegang geven tot alle data over tweets, ruim 500 miljoen stuks per dag. Op die manier kan Musk zelf kijken naar de omvang van het aantal spamaccounts op Twitter. De miljardair claimt dat dit er veel meer zijn dan Twitter zelf zegt en dreigt de overname van het techbedrijf stil te zetten. De aandeelhouders van Twitter mogen zich begin augustus uitspreken over Musks bod.

De Dow Jones Index sloot 0,8 procent lager, op 32.910,90 punten. De brede S&P 500 verloor 1,1 procent tot 4115,77 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 0,7 procent in op 12.086,27 punten.

Vaccin

Moderna won 2,2 procent. De vaccinmaker is positief over de voorlopige onderzoeksresultaten met zijn aangepaste coronavaccin. Een boosterprik ervan wapent het immuunsysteem beter tegen de omikronvariant van het coronavirus dan het oorspronkelijke vaccin, zo meldt het bedrijf.

Microsoft leverde 0,8 procent in. Het software- en techconcern trekt zich verder terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. In maart stopte het bedrijf al met de verkoop van nieuwe producten en diensten in het land, maar bleef het bestaande klanten ondersteunen en kantoren behouden.

De euro was 1,0714 dollar waard, tegen 1,0736 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie (WTI) werd 2,6 procent duurder, op 122,56 dollar. Brent-olie steeg 2,9 procent in prijs, tot 124,01 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

2 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

4 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

5 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

6 uur geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

8 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

12 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

12 uur geleden