Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chipfabrikant Intel daalt op rood Wall Street

Chipfabrikant Intel daalt op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Intel was een van de verliezers op een overwegend negatief Wall Street. Financieel directeur Dave Zinsner van de chipfabrikant leek op een investeerdersbijeenkomst negatiever over het lopende kwartaal te zijn dan Intel eerder was geweest, en dat leidde tot een koerstik van 5,3 procent. Ook branchegenoten als AMD, Qualcomm en Broadcom daalden. De verliezen liepen daar op tot 3,2 procent.

Novavax werd juist ruim 5 procent meer waard. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat een panel van toezichthouder FDA de aanbeveling heeft gedaan het coronavaccin van Novavax goed te keuren voor volwassen in de Verenigde Staten. Aanbevelingen van het panel worden doorgaans door de FDA opgevolgd. Het vaccin van Novavax zal het vierde coronavaccin zijn dat in de VS wordt toegelaten.

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig na twee winstbeurten op rij. Beleggers wachtten vooral op het Amerikaanse inflatiecijfer, dat aan het einde van de week naar buiten komt. Dat cijfer speelt namelijk een grote rol in het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. Om de hard oplopende inflatie af te remmen is de Fed al begonnen met het verhogen van de rente.

Twitter

Twitter steeg 0,8 procent. Het sociale-mediabedrijf wil Tesla-topman Elon Musk toegang geven tot alle data over tweets, ruim 500 miljoen stuks per dag. Op die manier kan Musk zelf kijken naar de omvang van het aantal spamaccounts op Twitter. De miljardair claimt dat dit er veel meer zijn dan Twitter zelf zegt en dreigt de overname van het techbedrijf stil te zetten. De aandeelhouders van Twitter mogen zich begin augustus uitspreken over Musks bod.

De Dow Jones Index sloot 0,8 procent lager, op 32.910,90 punten. De brede S&P 500 verloor 1,1 procent tot 4115,77 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 0,7 procent in op 12.086,27 punten.

Vaccin

Moderna won 2,2 procent. De vaccinmaker is positief over de voorlopige onderzoeksresultaten met zijn aangepaste coronavaccin. Een boosterprik ervan wapent het immuunsysteem beter tegen de omikronvariant van het coronavirus dan het oorspronkelijke vaccin, zo meldt het bedrijf.

Microsoft leverde 0,8 procent in. Het software- en techconcern trekt zich verder terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. In maart stopte het bedrijf al met de verkoop van nieuwe producten en diensten in het land, maar bleef het bestaande klanten ondersteunen en kantoren behouden.

De euro was 1,0714 dollar waard, tegen 1,0736 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie (WTI) werd 2,6 procent duurder, op 122,56 dollar. Brent-olie steeg 2,9 procent in prijs, tot 124,01 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

6 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

9 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

10 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

11 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

13 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

14 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

14 uur geleden