Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chipbedrijf Besi ziet omzet op jaarbasis bijna verdubbelen

Chipbedrijf Besi ziet omzet op jaarbasis bijna verdubbelen

DUIVEN (ANP) - Chiptoeleverancier BE Semiconductor Industries (Besi) heeft in het derde kwartaal de omzet bijna zien verdubbelen in vergelijking met een jaar eerder. De Nederlandse producent van assemblageapparatuur voor de chipsector blijft sterk profiteren van het wereldwijde tekort aan computerchips en de grote investeringen die chipbedrijven doen om de productiecapaciteit te verhogen.

De omzet van het in Duiven gevestigde bedrijf steeg op jaarbasis met ruim 92 procent naar 208,3 miljoen euro. In vergelijking met het tweede kwartaal daalden de inkomsten wel, mede vanwege problemen in de toeleveringsketen. Het orderboek klom met meer dan 120 procent tot 209 miljoen euro vergeleken met een jaar terug. De nettowinst bedroeg ruim 84 miljoen euro, een stijging van bijna 148 procent op jaarbasis.

Over de eerste negen maanden van dit jaar laten de resultaten van het AEX-bedrijf scherpe stijgingen zien in vergelijking met een jaar geleden. Besi verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal met 60 tot 80 procent zal toenemen op jaarbasis, wat volgens het bedrijf de "aanhoudende kracht van de markt" weergeeft. Topman Richard Blickman spreekt in een toelichting van sterke resultaten voor Besi.

Meer uit Financieel

Netflix na positief analistenrapport bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Netflix stond vrijdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de winnaars. Het aandeel van de streamingdienst profiteerde van een positief analistenrapport. Volgens de kenners van de Amerikaanse bank Wells Fargo gaat Netflix een sterk jaar tegemoet dankzij de lancering van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement. Het aandeel won daarop dik 4 procent.

20 minuten geleden
Energie-Nederland: blij dat instellen prijsplafond is gelukt

DEN HAAG (ANP) - Energie-Nederland is blij dat de invoering van een tijdelijk prijsplafond op energie per 1 januari is gelukt nu het kabinet de subsidieregeling heeft vastgesteld. Voorzitter van de branchevereniging van energiebedrijven Cora van Nieuwenhuizen zegt in een reactie huishoudens te kunnen helpen met het "kunnen blijven betalen van de energierekening en het voorkomen en verder oplopen van betalingsachterstanden". Energieleveranciers passen volgens de oud-minister zo snel als ze kunnen het factureringssysteem aan zodat kleingebruikers vanaf volgend jaar een aangepaste nota krijgen.

46 minuten geleden
Deelauto's en -scooters van straat voor WK-wedstrijd Marokko

DEN HAAG (ANP) - In aanloop naar de WK-kwartfinalewedstrijd van Marokko zaterdag heeft deelautobedrijf SHARE NOW auto's uit bepaalde gebieden van Amsterdam verwijderd. Deelscooterbedrijf Felyx schrapt zijn service in risicogebieden in de hoofdstad, Rotterdam en Den Haag rond de risicowedstrijd. Eerder leidde het succes van het Marokkaanse voetbalelftal tot ongeregeldheden in de hoofdstad, waarbij een deelauto en -scooter in brand werden gestoken op het Mercatorplein in Amsterdam-West.

1 uur geleden
Flitsbezorger Getir neemt concurrent Gorillas over

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Boodschappenbezorgdienst Getir neemt zijn concurrent Gorillas over. Daarmee breidt de Turkse flitsbezorger zijn marktaandeel uit in een branche die in de coronajaren hard groeide, maar nu te maken heeft met een tanende vraag.

1 uur geleden
IMF somber over economie Nederland, prijzen blijven hard stijgen

AMSTERDAM (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is somber over de Nederlandse economie, die volgens deskundigen van het fonds volgend jaar amper nog groei zal laten zien. Het prijsplafond voor energie dat de overheid invoert kan ook niet voorkomen dat het leven volgend jaar over de gehele linie opnieuw duurder wordt, voorzien de kenners. En hoewel Nederland voldoende energiereserves heeft om het land draaiende te houden, zou het zomaar kunnen dat energietekorten elders in de EU de energiecrisis in Nederland nog verergeren.

2 uur geleden
Bonden en zorgwerkgevers willen cao aanpassen om hoge inflatie

UTRECHT (ANP) - Veel medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg komen zodanig in de knel door de hoge inflatie dat zorginstellingen en vakbonden de cao tussentijds willen aanpassen. Eerder dit jaar kwamen ze nog tot nieuwe afspraken over loonsverhogingen voor de ongeveer 500.000 zorgmedewerkers die tot eind volgend jaar zouden gelden. Maar die cao voldoet nu niet meer om veel zorgmedewerkers voor financiƫle problemen te behoeden, zegt FNV-bestuurder Bert de Haas.

2 uur geleden
Philips bij stijgers in positieve AEX, Shell onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Philips behoorde vrijdag tot de sterkste stijger in de AEX-index, die een kleine winst wist te boeken. Het zorgtechnologieconcern won 2 procent en herstelde daarmee grotendeels van het forse koersverlies een dag eerder. Philips is dit jaar een van de grootste verliezers op het Damrak, met een koersval van ruim 50 procent door de problemen met zijn beademingsapparatuur. Shell stond onderaan met een min van 0,6 procent. Het olie- en gasconcern stevent desondanks af op een goed beursjaar dankzij de sterk gestegen energieprijzen.

3 uur geleden