Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chipbedrijf Arm verder omhoog op Wall Street

Chipbedrijf Arm verder omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Britse chipontwikkelaar Arm ging vrijdag verder omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf, dat de ontwerpen levert voor chips die in bijna alle smartphones zitten, kende een dag eerder al een succesvolle beursgang met een koersstijging van bijna 25 procent. Vrijdag kwam daar nog eens 3,2 procent bij.

Dankzij de goed verlopen beursintroductie van Arm verhoogde Instacart, dat volgende week naar de beurs gaat, zijn introductieprijs. Het boodschappenbezorgbedrijf zei eerder deze week zijn aandelen tegen een prijs van 26 tot 28 dollar per stuk te willen aanbieden. Nu wil het bedrijf de stukken voor 28 tot 30 dollar verkopen. De beurswaarde van Instacart zou daarmee bijna 10 miljard dollar bedragen.

Daarnaast kijken beleggers vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat volgende week op het programma staat. Hoewel deze week bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten in augustus weer wat is opgelopen, rekenen de financiële markten erop dat de Fed toch zal besluiten om een pauze te houden in de strijd tegen de inflatie en de rente niet verder zal verhogen.

GM en Ford

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 34.867 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 4485 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,6 procent tot 13.839 punten.

GM en Ford wonnen respectievelijk 0,8 en 0,1 procent. De leden van de Amerikaanse vakbond UAW staken in drie fabrieken van GM, Ford en Stellantis aangezien er nog geen akkoord is bereikt met de grote autofabrikanten. De UAW wil een loonsverhoging van 40 procent. De bedrijven boden tot 20 procent aan, maar zonder de door de vakbond geëiste secundaire arbeidsvoorwaarden. In totaal leggen ongeveer 12.700 werknemers het werk neer. Stellantis, de eigenaar van Fiat, Jeep en Peugeot, won 0,5 procent.

Adidas

Adobe zakte 3,5 procent, ondanks dat het softwareconcern het afgelopen kwartaal beter presteerde dan kenners hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde onder meer van nieuwe toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) voor zijn producten. De omzetverwachting voor het huidige kwartaal lijkt echter wat tegen te vallen.

De euro was 1,0665 dollar waard, tegen 1,0661 een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 89,68 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 93,15 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Flitsmeister gaat geld vragen voor tot nu toe gratis functies

VEENENDAAL (ANP) - Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

8 minuten geleden
Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

NEW YORK (ANP) - De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken. Het is niet duidelijk of Arebalo, die rechtstreeks aan topman Elon Musk rapporteerde, is ontslagen of zelf heeft besloten te vertrekken, volgens betrokkenen die met persbureau Bloomberg spraken.

29 minuten geleden
Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiële markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.

1 uur geleden
Een vijfde meer winst voor Amerikaanse investeerder KKR

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, in Nederland eigenaar van onder meer fietsenbedrijf Accell en de vakantieaanbieders Roompot en Landal GreenParks, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 863,7 miljoen dollar (811 miljoen euro). Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maakte de vermogensbeheerder bekend.

2 uur geleden
Adema geeft toch vrijstelling voor bestrijdingsmiddelen kersen

DEN HAAG (ANP) - Kersentelers mogen een jaar langer gebruikmaken van twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg. Demissionair landbouwminister Piet Adema schrijft aan de Tweede Kamer dat hij deze vrijstelling "nog eenmaal" verleent. Hij reageert daarmee op een motie van de BBB, die door een ruime Kamermeerderheid is gesteund.

2 uur geleden
Aandeelhouders eens over beloning topman Unilever

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders van Unilever hebben ingestemd met een nieuw beloningsbeleid waardoor topman Hein Schumacher maximaal 17,6 miljoen euro kan verdienen. Vorig jaar verzetten aandeelhouders zich nog tegen een in hun ogen slecht onderbouwd beloningsvoorstel voor de Nederlander.

4 uur geleden
Schiphol weerspreekt versoepelde voorwaarden natuurvergunning

SCHIPHOL (ANP) - De voorwaarden om een natuurvergunning te krijgen, waren voor Schiphol hetzelfde als voor andere bedrijven. Dat zegt de luchthaven na mediaberichten van eerder deze week, waarin werd gesteld dat minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) de regels had afgezwakt.

4 uur geleden