Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese zakenman die president Xi 'clown' noemde 18 jaar cel in

Chinese zakenman die president Xi 'clown' noemde 18 jaar cel in

PEKING (ANP/RTR/AFP) - Ren Zhiqiang, een Chinese vastgoedtycoon en criticus van de communistische partij die president Xi Jinping in februari een "clown" noemde, is veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. De rechtbank in Peking bestrafte Ren wegens corruptie.

Bovenop zijn gevangenisstraf moet Ren, voormalig bestuursvoorzitter van staatsvastgoedbedrijf Huayuan, ook een boete van 4,2 miljoen yuan (ongeveer 526.000 euro) betalen. Ren zou steekpenningen hebben aangenomen, overheidsgeld hebben verduisterd en zichzelf zo verrijkt hebben met omgerekend ongeveer 2,5 miljoen euro. Volgens zijn aanhangers is hij gestraft vanwege zijn felle kritiek op leider Xi Jinping.

In maart meldden Ren Zhiqiangs vrienden dat hij werd vermist. De 69-jarige magnaat had toen recentelijk president Xi bekritiseerd vanwege diens aanpak van de corona-uitbraak in China. Hij stelde een essay op waarin hij kritiek uitte op de president en zijn beleid. Volgens Ren had het nieuwe coronavirus eerder aangepakt kunnen worden als er in China vrijheid van meningsuiting was geweest en ook journalisten niet beperkt werden in hun werk.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Toezichthouder VS keurt 'coronamedicijn' remdesivir goed

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft formeel toestemming gegeven voor het gebruik van het antivirale middel Veklury (met het actieve bestanddeel remdesivir) bij de behandeling van coronapatiënten in ziekenhuizen. Dat middel van de farmaceut Gilead Sciences wordt ook in Nederland gebruikt. De FDA had eerder dit jaar via een versnelde procedure al noodgoedkeuring gegeven voor het gebruik van Veklury.

3 uur geleden
Trump test voor laatste debat negatief op coronavirus

NASHVILLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump (74) heeft negatief getest op het coronavirus. Dat maakte zijn stafchef Mark Meadows bekend in de aanloop naar het tweede en laatste verkiezingsdebat tussen de president en de 77-jarige Democraat Joe Biden.

4 uur geleden
Trump wil zaterdag alvast stem uitbrengen

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Donald Trump is van plan zaterdag alvast te stemmen. Hij doet dat tijdens een bezoek aan Florida, zei een woordvoerder van het Witte Huis.

5 uur geleden
Amerikaanse post bezorgde inmiddels 100 miljoen stembiljetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse staatspostbedrijf USPS heeft sinds begin september meer dan 100 miljoen stembiljetten bezorgd voor de presidentsverkiezingen van 3 november. De dienst zegt in staat te zijn de biljetten tijdig op de juiste plek te krijgen.

5 uur geleden
Frankrijk en Italië melden coronarecords, meer landen in lockdown

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - Frankrijk, Italië, Duitsland en andere Europese landen hebben donderdag een recordaantal coronabesmettingen gemeld. Steeds meer regeringen zien zich door het snel groeiende aantal coronabesmettingen genoodzaakt om weer lockdowns in te stellen.

5 uur geleden
Poetin: ik gaf toestemming voor behandeling Navalni in Berlijn

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat hij persoonlijk toestemming heeft gegeven om oppositieleider Aleksej Navalni in Duitsland te laten behandelen. "Nadat de echtgenote van deze burger een beroep op me had gedaan, gaf ik aanklagers direct opdracht om te kijken of het mogelijk was om hem naar het buitenland te laten gaan", zei Poetin volgens Russische media.

5 uur geleden
'Ook Israël en Soedan gaan relatie normaliseren'

JERUZALEM (ANP) - Israël en Soedan gaan naar verwachting normale diplomatieke betrekkingen aan. Dat berichten Israëlische media op basis van ingewijden.

6 uur geleden